A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

До відзначення роковин Всеволода Нестайка "Країна мрій і добра "

Дата: 31.01.2020 09:52
Кількість переглядів: 431

Ми всі родом з дитинства… 30  січня 1930 року минуло 90 років з дня народження Всеволода Нестайка – відомого українського  письменника, улюбленця дітей, автора неперевершених творів: «»П’ятірка з хвостиком», «Країна Сонячних Зайчиків», «Тореодори з Васюківки»…

У 6-Б та 6-В класі  відбулася цікава «уявна» захоплива зустріч учнів із життєрадісним, добрим Всеволодом Нестайком. Учитель української мови та літератури Віштак Світлана Миколаївна  ознайомила  учнів з життєвим та творчим шляхом митця художнього слова. Закцентувала увагу на те, що письменник живе доти, допоки його пам’ятають і люблять читачі. Його книги перекладено 20 мовами, за  творами поставлено фільми, які отримали міжнародні нагороди. 

Переглянуто відео: «Родом з дитинства», «Зіркова слава В.Нестайка», а також кінофільм «Тореодори з Васюківки». А однойменна книга в 1979 році внесена до «Особливого Почесного списку Г.К. Андерсена».  Для його творів характерна людяність, доброта і світлий погляд на життя, а також надзвичайне почуття гумору, яке не полишало письменника все життя. Учні виявили велике бажання поринути у неповторний та чарівний світ книг Всеволода Нестайка.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень