A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Гурток без карантину

Дата: 17.04.2020 11:34
Кількість переглядів: 479

      

З моменту  оголошення Всеукраїнського карантину освіта перейшла на дистанційну форму навчання. Тут все зрозуміло – є урок, завдання, тести. І хочеш чи ні , а треба вчитися . Інша справа з позакласною роботою.  У цій діяльності ніхто не примушує, це робота, захоплення з особистої ініціативи. І коли  розв’язані задачі, виконані вправи починається  робота у творчій майстерні. Творчий підхід до справи, дистанційна підтримка, консультації керівників гуртків дають кінцевий результат – це прекрасні вироби, відпрацьовані навички, вироблення тактичних дій у спортивній грі, фізична підготовка та інше.

Вчителі, керівники гуртків дають свої відгуки з підтримки та роботи зі своїми вихованцями. Шевчук Людмила Володимирівна: « Карантин  не став у перешкоді діяльності моїх вихованців.  Приємно, що  дитячі роботи, а це і виготовлення крашанок-іграшок, пошиття перших квітів-первоцвітів, Великоднього кошика, Пасхальних виробів із флісу та фетру діти роблять разом із батьками усією родиною. Усім родичам тепер цікаво чим займається і що виготовляє їхня дитина. Свідченням є приємні, теплі відгуки в телефонному режимі та світлини» Яковець Олена Василівна гурток «Кольрова мозаїка» : «У зв'язку із запровадженням карантину вихованці гуртка  «Кольорова мозаїка» змушені працювати дистанційно. Найдоступнішими та найлегшими засобами зв'язку з вихованцями та проведенням занять залишаються вайбер і месенджер. Завдання надсилаються у створену групу у вайбері. До кожного завдання є чітка інструкція як працювати ( фото зразка виробу, фото лекал та інше). Підтвердженням дистанційної роботи під час карантину є дописи та фото з результатами роботи дітей ( аплікації, сувеніри, тощо). На даний час гуртківці працюють над виготовленням Великодніх композицій.»

Деркач Тетяна Олексіївна керівник гуртка «Чарівний пензлик» зазначає: « Створюючи програму дистанційного навчання гуртка живопису , я побудувала програму так, щоб діти могли працювати дистанційно і самостійно, під моїм керівництвом. Створивши групу у чаті  я детально пояснюю якнайкраще впоратися із поставленим завданням. На заняттях особливу увагу звертаю на послідовність виконання завдань і вимагаю уважно і вдумливо вивчати натуру засобами живописного зображення.»

Керівники спортивних гуртків одноголосно відзначили, що в умовах ізоляції для вихованців головне -  це здоров’я та можливість не втрачати «форму», зберегти фізичну силу, а ще вироблення практичних  індивідуальних навичок у веденні м’яча, влучність попадання в кільце у грі в баскетбол, виробленні тактичних дій . Добре коли діти проживають у власних будинках, то можуть свої тренування проводити на свіжому повітрі. Керівники гуртків з кожним своїм вихованцем провели індивідуальну консультацію, підтримку.

Усі заняття гурткової роботи здійснюються хоча й дистанційно, але у позитивному, веселому настрої. І, напевне, найбільш  «весело»  гуртківцям Якобчука Ярослава Петровича . Тут вихованці вивчають нові пісні, вправляються з підтримки керівника гуртка у вокальних навичках , вивчають нові, які найбільше дітям до вподоби,  пісні

Наші «Мудрі Розумники» - гуртківці МАН (керівник Рябоконь Людмила Григорівна)  в умовах карантину отримали більше можливості вивчити літературу, інформацію з питань, які досліджують у своїх роботах. Тут є можливість долучитися до вебінарів,  онлайн-шкіл з наукових питань

Гурткова робота у Жашківській школі №1 працює виключно з інтересів та захоплень наших вихованців. Приємно, що до наших  творчих керівників поспішають і дітки з інших шкіл. Це і «Чарівний пензлик», і «Казковий світ іграшки»,  і улюблений хлопчиками футбол, баскетбол і « Леготехнології»(молодша та старша група).

 Гурткова робота  – унікальна система роботи з дітьми. Вона має чудові пізнавальні, просвітницькі, творчі можливості.  Діти, обираючи гурток відповідно до своїх інтересів і перебуваючи у творчій атмосфері, мають змогу визначитися з подальшою професією. Дух відвертого спілкування дорослих і дітей, прагнення відкривати в кожному вихованцеві кращі якості, робити кожну дитину центром уваги, навчити творчо мислити та творити прекрасне – це і є основною метою роботи керівників гуртків нашої школи .

                                                                             Заступник директора з виховної роботи А.М. Гричина



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень