A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Конференція «Небесна Сотня. Не забудемо!»

Дата: 21.02.2019 14:14
Кількість переглядів: 795

20 лютого 2019 року в нашій школі відбулась конференція, приурочена Дню пам’яті Небесної Сотні. На заході були присутні учні старших класів (8-Б, 9-А, 9-Б, 9-В, 10-А, 10-Б, 11), вчителі , а також були запрошені гості: поетеса Чорна О.Б. , поетеса Альможна Т.В., директор історичного музею Тютюнник О.Й  та учасник Революції Гідності Шарлай В.І. На конференції виступали учні 10 класів, які розповіли про хронологію подій Революції Гідності та декламували вірші. Також свою поезію, народжену душевним болем , презентували поетеси. Директор музею висловив свою думку щодо ситуації в Україні та як її змінити на краще. Учасник Революції Гідності , лідер самооборони в Жашкові , розповів як відбувались мітинги в нашому місті , а також дав настанови молодому поколінню для подальшого розвитку в правильному руслі , ще свою поезію декламували учні  нашої школи Гранатюк Діана,  Кобзар Максим та завуч Людмила Миколаївна Рудь . Захід розпочався із вшанування хвилиною пам’яті героїв Небесної Сотні , а завершився виконанням  гімну України та покладанням квітів до стели пам’яті. Конференція була дуже чуттєвою та інформативною. Завдяки цьому заходу кожен присутній дізнався причини початку революції та її наслідки. У серці кожного закарбувалась ця страшна подія , ніхто не залишився байдужим до почутих слів. Адже все, що ми можемо зробити для Небесної Сотні – це увіковічити героїв у пам’яті кожного. Завдяки конференції в учнів сформувалось чітке розуміння Революції Гідності та подвигу Небесної Сотні. Такі заходи навчають молоде покоління мати активну громадську позицію , бути патріотом своєї держави , бути небайдужим до історії своєї нації, формують суспільну свідомість та виховують патріотизм. Дякуємо Юліїї Михайлівні Любарській за організацію конференції та вклад у розвиток учнів як свідомих громадян та патріотів своєї держави.

Президент учнівського самоврядування Діана Бондаренко


Жертовний Подвиг Небесної Сотні в ім'я України....Учнівська конференція для старшокласників  для учнів   9- 11 класів....ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!! 5 РОКІВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ..!!! НЕ ЗАБУДЕМ!!! НЕ ЗУПИНЯЄМОСЬ!!!

 

20 лютого ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні, п’яту річницю з дня трагічних,сповнених героїзму подій Революції Гідності.

У Жашківській спеціалізованій школі N1 відбулась учнівська історично-патріотична конференція на тему: Небесна сотня - жертовний подвиг в ім’я України. Ми, учні 9-Б класу, хочемо виразити свою вдячність не просто запрошеним гостям, а справжнім патріотам своєї країни, які відклали всі свої справи й завітали до нас на захід: Чорній Ользі Борисівні,Альмужній Тетяні Борисівні, Тютюннику Олександру      Йосиповичу та Шарлаю Володимиру Івановичу. Також хочемо подякувати організатору цієї конференції,нашій вчительці , яка в певній мірі є для нас прикладом, людині, якій важлива доля її країни – Любарській Юлії Михайлівні. Захід пройшов на одному диханні,десятки дітей з іскорками в очах вслуховувались у кожне сказане слово, не обійшлось і без сліз… Це дійсно та тема, яка посіла важливе місце у наших серцях. Коли перед нашими очима повстали жорстокі кадри з протестів і революції, то страх,переживання й водночас гордість за відважних і сміливих патріотів просто переповнювали душу. Вони обороняли,боролись, залишили свої сім’ї й пішли назустріч справедливості. Герої з гідністю та честю виконували свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини.

Саме такі заходи дають змогу багато чого зрозуміти , переосмислити й прийняти правильну позицію в житті. Ця конференція не залишила без уваги жодного з присутніх,адже тема надзвичайно важлива.  Учні розказували свої власні вірші й вшанували меморіал ’’Небесної сотні’’ гвоздиками.

Небесна сотня у вічність відлетіла, але вона залишилась у серці й пам’яті кожного з нас. Цей день назавжди увійде в історію України як символ жертовності,героїзму та патріотизму і вкотре підтвердить думку про те, що в найважчий період нашої історії знайдуться герої, які своєю жертовністю дозволять будувати нам майбутнє. Слава Україні!

Учениця 10-Б класу, Парфенюк Марії.

‘’ Сьогодні був надзвичайно важкий день...У  школі №1 мого міста із старшокласниками була проведена конференція на тему: "НЕБЕСНА СОТНЯ".Організатор - учитель історії,чудовий знавець своєї справи - Любарська Юлія Михайлівна. Щиро вдячна усім,хто брав участь у цій конференції і вшанував героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ…’’

                             Відгук Чорної О. Б у Facebook

 

‘’ Майдан 2013-2014… Революція гідності, яка ще на довго залишиться у пам’яті українців. Вона була про нас самих, для нас самих – люди вийшли на вулиці й площі, бо просто не могли залишатися осторонь. Щось всередині пекло, спонукало – сумління, мрії, злість за продаж країни Кремлю? – і народ мусив щось робити, бо скласти руки означало погодитися на приниження. Майдан, приніс сотні смертей не байдужих до майбутнього України людей. Нашим обов’язком є згадувати цих активістів та пам’ятати про їхній героїзм.
Сьогодні в нашій школі згадували ці події та вшановували пам’ять ‘’ Небесної сотні ‘’. Були запрошені гості, які глибоко перейнялися цією темою. Поетеси висловлювали ці переживання у своїх віршах, які доносять до читача реалії сьогодення, директор музею висловив свою позицію на рахунок цих подій, а громадський діяч розказував про мітинг, який проходив у Жашкові.
Мені сподобалось бути присутньою та брати участь у такому заході. Прославляти та пам’ятати наших героїв – це найменше, що ми можемо зробити. Вони зробили для нас з вами набагато більше – віддали життя за світле майбутнє Батьківщини.’’

                                 Коментар учениці 10-Б класу, Парфенюк Марії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень