A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Думати - ось найважча робота, а тому мало хто за неї береться.

Дата: 24.02.2020 14:45
Кількість переглядів: 1335

       

15 лютого в місті Черкаси  відбувся захист учнівських робіт  МАН.

Коломієць Богдана та Струсь Вікторія, учениці 11-А класу , представляли свої роботи з біології.

        Богдана Коломієць опрацювала таку тему : «Ключові  аспекти формування успішності дітей шкільного віку в Жашківській спеціалізованій школі №1». Талановита учениця виборола почесне III місце в секції «Психологія». Така перемога дісталась дівчині нелегко. Богдана досліджувала цю тему протягом року. На написання МАНу  її надихнула зацікавленість в тому, як бути успішною. Звичайно, перед Богданою постала нелегка задача – опрацювати великий обсяг теоретичного матеріалу та оформити своє дослідження. Дівчина зізнається , що найскладнішим було уникнути плагіату та вибрати найцікавішу інформацію. Богдана щодня працювала над роботою, але повідомляє, що робила це із задоволенням , адже коли маєш бажання та ціль , то ніякі труднощі не здолають тебе.

        Богдана вважає, що найсильнішою стороною МАНівської роботи був теоретичний матеріал.   Отож, одинадцятикласниця  гідно захистила свою робту . що відмітили всі члени журі. Дівчина розповідає, що досягти своєї мети їй допомогли такі риси характеру: впевненість у собі, наполегливість та віра в те, що робиш. Богдана висловлює вдячність своєму науковому керівнику Наталії  Анатоліївні  Ященко , без якої , як каже вона , не вийшло б зробити таку чудову роботу. І справді,  підтримка та порада необхідні в такій клопіткій праці. Про результати МАНу Богдана розповідає із захопленням, адже їй вдалося цілком розкрити тему роботи , навчитися працювати з матеріалом, подолати внутрішні бар’єри та зрозуміти, з якою професією дівчина пов’яже своє майбутнє.

      Вікторія Струсь дослідила таке питання  як  «Грунти Жашкіщини. Проблеми та їх вирішення» та захищала роботу в секції «Агрономія»

11-ти класниця розповідає, що давно цікавиться географією своєї батьківщини і коли помітила зниження коефіцієнту родючості грунту , поставила собі питання «чому?», адже наша місцевість має вдосталь орних угідь та багата на високоякісні ґрунти .

На дослідження цієї теми Вікторія  витратила 2 роки. Віка зазначає, що подобався процес написання головних пунктів та тез основної частини МАНівської роботи. Зокрема, дівчину захоплював процес вивчення проблем ґрунтів Жашківського району та ознайомлення із багатьма способами їх вирішення.  На Вікторію чекали певні труднощі: написання і втілення в життя дослідницької роботи, адже для цього потрібна була допомога кваліфікованих спеціалістів, зокрема, агронома(бажання допомогти Вікторії виявив агроном Жашківсього району Коломієць В.М.).

Найскладнішим для дівчини було зосередитися та виділити головний матеріал.

Візитною карткою своєї роботи Вікторія вважає захист роботи, адже мала змогу зібрати свої сили, продемонструвати весь багаж знань та кмітливість. Журі вразили навики декламації Вікторії, тому її запросили на навчання до ЧНУ.

Дівчина розповіла, що коли працюєш над таким маштабним проектом варто не боятися помилитися та поставити перед собою чітку ціль. Саме позитивне налаштування на роботу допомогло Вікторії гарно написати МАН.

Дівчина відмітила , що дуже важливо відчувати моральну підтримку від керівника та друзів. Науковий керівник Вікторії -  Коваленко Тетяна Григорівна  допомагала дівчині корегувати роботу та боротися із хвилюванням.

Вікторія задоволена своєю участю в МАНі , адже це безцінний досвід , змога познайомитися з новими людьми , навики опрацювання документів і тереоретичного матеріалу та дух змагань .

Наша школа пишається, що має таких талановитих учнів.

                        

 Експрезидент школи Діана Бондаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень