A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Звіт про діяльність гуртка "Чарівний пензлик"

Дата: 26.12.2019 15:31
Кількість переглядів: 1463

Звіт про діяльність гуртка «Чарівний  пензлик».

 Керівник Деркач Тетяна Олексіївна

Живопис як самостійний предмет має необмежені можливості для розвитку творчих здібностей учнів. В його основі поєднано вивчення теоретичних основ образотворчої грамоти і формування умінь та навичок реалістичного зображення, тобто закладено принцип єдності теорії й практики, який е необхідною умовою навчання майбутніх професійних художників. Метою роботи  гуртка є: дати учням основні знання і навички з питань живопису, розвивати їх творчі можливості, ознайомити з методами виконання живописних робіт, познайомити з матеріалами і обладнанням, навчити працювати з натури, добре знати теорію предмета, володіти навичками роботи в різних видах і жанрах живопису, вміти працювати в різноманітних художніх техніках і матеріалах.

Результатом роботи гуртка є участь наших учнів  ІІІ Всеукраїнській учнівській олімпіаді з образотворчого мистецтва на факультеті мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини,  серед шістдесяти обдарованих учасників якої випробували свої вміння і знання творчі, інціативні учениці нашої школи Склярук Вікторія (10 - Б кл.), Жуніна Лада ( 10 - А кл.), Ремінна Марія (9 - А кл.). Які отримали диплом І ступеня - Склярук Вікторія, диплом ІІ ступеня - Жуніна Лада, диплом ІІІ ступеня - Ремінна Марія. Також відзначилась ще одна наша учениця 7 – Б класу Сороколіт Анна, яка  перемогла у міському  етапі  Всеукраїнської учнівської олімпіади і посіла ІІІ місце  у олімпіаді з образотворчого мистецтва "Барви Жашківщини" (номінація "Живопис тематичної композиції"),  нагороджена Грамотою відділу освіти.

А наші маленькі гуртківці теж не відстають від своїх старшокласників і працюють плідно. Розвиваємо спостережливість, уміння та навички в отримуванні додаткових кольорів та рівномірного нанесення кольору на поверхню аркуша, також розвиваємо зорову пам’ять, спостережливість,  сприймання загальної форми, уяву, образне мислення та охайність у роботі. Вчимося створювати красу навколо себе, прикрашаючи кабінет мистецтва до Різдвяних свят.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень