A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Україна - Європейська держава

Дата: 15.05.2019 15:52
Кількість переглядів: 664

Сьогодні у школі 14 травня для старшокласників проводилася лінійка, на тему “Європейський союз”. Організатор заходу учитель історії та правознавства  Любарська Ю.М. , залучила до участі учнів 9-11 класів.

Лінійка розпочалася з відео про короткий екскурс у історію свята “Дня Європи”, яке щорічно відзначається в усіх країнах ЄС 9 травня, а в Україні-в третю суботу травня.

Випускники підготували презентацію про Європейський союз та Україну, тому що Україна, з перших років незалежності, прагнула до рівноправного партнерства у сполуках з Європейськими державами. Також розповіли про історію створення ЄС та про Маастрихтський договір (1922 року).

Учні 10 класу ознайомили всіх щодо інтеграції України до ЄС і здобуття економічної та політичної незалежності від Російської Федерації. Курс на інтеграцію України в Європу означає не однолінійну орієнтацію на угоду двохсторонньої співпраці з іншими державами, а гнучку систему взаємовідносин у глобальному просторі.

Також було обговорено питання про українську та Європейську ментальність. Європа -це щось більше ніж великий півострів Євразійського суходолу; вона - сім’я народів, які поділяють спільну культурну і суспільну спадщину.

Історія довела, що найпотужніший об’єднавчий потенціал мають Європейські цінності. Вони приваблюють людей не мешне в Європі, а й в усьому світі.

Першою й головною цінністю є демократія, закон і справедливість.

Любарська Ю.М провела підсумки і наголосила, що ми повинні прагнути до інтеграції із Європейськими державами. А щоб змінити  нашу державу потрібно починати змінювати себе. Щоб кожен знав, пам’ятав і розумів:

Що куточків різних на землі багато
Європа серед них - найкраща над усім
Бо саме тут ми маємо зростати
Європа наш великий спільний дім!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень