A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Про " (Не) дитячі стосунки в інтернеті»

Дата: 30.11.2021 16:37
Кількість переглядів: 211

З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та експлуатації  в останню неділю листопада 2021 року в  Жашківській спеціалізованій школі№1  були проведені заходи з превентивного виховання: «#Не_ведусь: я знаю, як спілкуватись в Інтернеті» , "Інтимне селфі в інтернеті"  «(Не) дитячі стосунки в інтернеті» . У ході довірливої бесіди, кожен з вихованців 7-10 класів стали учасниками віртуального квесту , а  після нього провели діалог про розуміння вихованцями причин секстингу. Шкільний психолог Мантачка Ірина Анатоліївна  та соціальний педагог Кравченко Анна Святославівна разом з класним керівником уважно спостерігали за реакцією вихованців на дії у квесті , зміною настрою чи поведінковими особливостями під час діалогу.  Обов’язковим елементом роботи з підлітками у даному напрямку була бесіда із   розв'язуванням проблемних питань в групах (Яка поведінка може викликати підозру? Як убезпечити себе? Що я можу зробити, якщо потрапив/ла у ситуацію, коли мені погрожують в інтернеті?) та складання алгоритму безпечної поведінки в інтернеті - основні складові вищезазначених заходів. Насамкінець,  вражали і радували висновки учнів, які  вони розміщували на «Стіні підтримки»  

Кожен класний керівник при роботі із своїми вихованцями наголосив , що   Урядом Президента України створена цілодобова безкоштовна державна консультаційна лінія за номером 1545  щодо безпеки дітей в Інтернеті, на яку можуть звертатись діти, батьки з інтимними та анонімними запитаннями.

Прикро, що наш сучасний вірний помічник – комп’ютер, телефон, інтернет сьогодні можуть і чинити зло, розпусту, булінг до учасників освітнього процесу. Отож місія сучасного вчителя допомогти, скорегувати негативні явища інтернету , сформувати позитивне бачення та довіру до батьків – головних помічників у вихованні сучасного покоління.

 

Заступник директора з виховної роботи Алла Миколаївна Гричина



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень