A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

“Конституція України - символ незалежності держави”

Дата: 28.06.2022 16:30
Кількість переглядів: 154

В історії кожної нації є дати, які виражають дух народу, символізують його славетне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безумовно, належить День Конституції України – свято вільної та сильної нації, миру і злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

26 років тому Верховна Рада України від імені українського народу прийняла Основний Закон держави. Конституція України була прийнята Верховною Радою о 09:20 ранку 28 червня 1996 року .З нагоди святкування державного свята, учителем  історії  Полонською Ніною Володимирівною було проведено онлайн захід для учнів 10-Б класу під час якого учні переглянули презентацію та  дізнались про створення сучасної Конституції та про її складний шлях становлення й розвитку. Особливу увагу було приділено  історичним джерелам виникнення та становлення українських конституційних документів. Зокрема, було відзначено, що першою з них вважається Конституція Пилипа Орлика, яка була ухвалена 5 квітня 1710 року. Ця Конституція була не тільки українським, але і європейським декларативним конституційним документом в сучасному розумінні. Наступною вважається Конституція Української Народної Республіки, яка була прийнята 29 квітня 1918 року. В ній проголошувалось, що вся влада в українській республіці походить від народу.

 

В 1991 році було проголошено Незалежність України, Незалежна держава потребувала нової демократичної конституції, процес створення якої тривав з 1991 по 1996 рік коли 28 червня український народ отримав нову демократичну конституцію.

Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави! Давайте сподіватися на краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу! 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень