A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Україна - зона голодної смерті: пам‘ятаємо,шануємо,боремось

Дата: 27.01.2020 20:28
Кількість переглядів: 472

 

« Український народ може претендувати

на світову першість,якщо говорити

про витривалість і наполегливість у боротьбі за свободу»

М.С.Грушевський

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. До дня цієї трагічної події в  нашій школі 24 січня 2020 року відбулась науково-краєзнавча, історична конференція, присвячена Голодомору(1932-1933)   на тему:

«Тоді нас міг врятувати хліб.

Тепер - нас врятує лише пам‘ять…»

У  заході були задіяні учні 10-Б класу, які виступали зі своїми роботами на цю тему. Присутні на цій конференції були учні 10-11 класів, які вшанували пам‘ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Хочемо висловити подяку Тютюннику Олександру Йосиповичу за те,що завітав до нас і представив свою спільну роботу з молодшими науковим співробітником Богданом Балко   - фільм «Червона коса мору ». Ця робота зайняла 3 місце у ІХ Міжнародному конкурсі імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко.

Дві учениці 10-Б класу також брали участь у цьому конкурсі : Кузічева Аліна та Потколенко Єлизавета. Вони  прозвітували про свої роботи на цій конференції.

 Захід пройшов на високому рівні завдяки детальній підготовці та досконалій організації чудового наставника Любарської Юлії Михайлівни.  Усі присутні глибоко пройнялись темою Голодомору та усвідомили важливість пам’яті цієї страшної події, адже тільки пам‘ять зможе врятувати нас.

    «Народна пам‘ять - найдостовірніше історичне джерело. Розкута самосвідомість - найсправедливіший історик пережитого лихоліття сталінщини.»  Володимир Маняк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень