A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Тренінг. Стрес. Стресостійкість. Емоційне вигорання.

Дата: 27.10.2021 20:49
Кількість переглядів: 218


Стрес — це стан організму, при якому задіяні всі його резерви. Стрес може бути викликаний, як негативними факторами, так і позитивними.
Під час тренінгу з'ясовували основні причини стресу, види (гострий, хронічний, дистрес) та ознаки стресу.
При стресі миттєво виникає тілесне і психічне напруження, яке провокує негативні емоції, перш за все страх і тривогу. Коли ми довго перебуваємо в стані стресу, організм змушений довго жити в постійній напрузі. Це веде до того, що зношується серцево-судинна система, знижується імунний захист, порушується нормальна гормональна регуляція організму, виникають проблеми зі сном. 
Хронічний стрес може тривати днями, місяцями і навіть роками, в цей час  кортизол постійно знаходиться на високому рівні, люди долають безпричинні страхи і тривоги.
 Стреси часто супроводжують наше життя, тому основне завдання навчитися правильно контролювати власні емоції протистояти наслідкам стресу, навчитися аналізувати, переключатися, критично мислити.
Під час тренінгу розкрили поняття стресостійкість, резилієнс (життєстійкість, життєздатність) - можливість уникнути стресу шляхом перегляду ставлення на ситуацію, що склалася. Обговорили основні види профілактики стресу, техніки заземлення. Під час  роботи застосовували казкотерапію, арт -терапевтичну методику "Кущ троянди", слухали заспокійливий аудіотренінг "Метелик".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень