A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір»

Дата: 10.06.2022 21:37
Кількість переглядів: 142

Відповідно до Плану Всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2022 рік (наказ МОН від 15.12. 2021 №1379) 10 червня 2022 року Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,  Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» в online форматі  проводили Всеукраїнську краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір»

До участі у конференції були запрошені і наші учениці 10-Б класу :  

Вертелецька Міла, «Вкрадене дитинство»

(керівник Любарська Юлія Михайлівна)

Бердес Софія, «Дитинство обпалене війною: українські діти 2022»

(керівник Любарська Юлія Михайлівна)

Юні дослідниці діляться своїми враженнями: «Я Вертелецька Міла, учениця 10-Б класу, взяла участь у Всеукраїнській краєзнавчій конференції учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір». Можливість внести свій вклад у збір інформації про війну та у майбутню перемогу України - стала пріоритетною для мене в цій справі. Мене вразили історії та виступи учасників, які були підготовлені якісно та вдало. Робота та презентація, які я зробила для цього проекту - писались не легко, адже читаючи кожну історію, я ніби проносила її крізь себе. Проте не дивлячись ні на що, враження після конференції у мене залишились позитивними. Віримо в перемогу України! Слава Україні!»

«Конференція пройшла чудово. Було дуже багато різних учасників і таких же різних робіт. Частіше всього можна було почути історії дітей ,  які насправді пережили, відчули на собі та побачили жахливі картини війни. Прослухавши проекти, що торкалися серця я надихнулась діяти щоб наша країна перемогла», - ділиться враженнями Софія Бердес.

Війна, що випала на долю цих дітей докорінно змінила їхні погляди, думки, пріоритети… Вони значно швидше стали дорослими, готовими аналізувати і робити висновки. Але ми твердо віримо, що ми щодень стаємо ближчими до перемоги і робимо все для того, щоб весь світ знав про долю дітей в Україні, щоб ніхто і ніколи не відчув на собі цього гіркого і болючого слова «Війна» Усе буде Україна! Адже Україна понад усе!

Керівник історико-правознавчого гуртка « Феміда» Любарська Ю.М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень