A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Профілактика булінгу в учнівському середовищі

Дата: 29.09.2021 22:16
Кількість переглядів: 64

   Булінг або цькування – різновид психологічного чи фізичного насилля з боку людини чи групи людей. Головною його відмінністю від конфлікту є систематичність та тривалість. Поняття «булінг» застосовують тільки якщо однією з сторін є неповнолітня особа, як правило, школяр.

Важливим досягненням законотворців є введення покарання не тільки для булера (того, хто вчиняє насильство), а й для усіх учасників освітнього процесу, котрі навмисно замовчують проблему. Каратимуть гривнею: за перший випадок оштрафують на суму від 340 до 850 грн. Повторна агресія збільшить суму штрафу удвічі. Якщо булеру немає 16 років, відповідальність лягає на плечі батьків.

 Головною ознакою булінгу є постійність, систематичність, тривалість. Цькування далеко не завжди починається з конфлікту. Зазвичай підліток-булер (той, хто цькує) через приниження жертви самостверджується. І ось одним з шляхів вирішення проблеми булінгу є знаходження для булера варіантів самоствердження, які не будуть пов’язані з приниженням інших людей.

 Жертвою булінгу може стати будь-яка дитина, котра не вписалася у рамки колективу. Цькувати можуть і тих, хто відстає у навчанні, і відмінників.

В рамках Всеукраїнського тижня з протидії  Булінгу психологічною службою школи були проведені  виховні годинни з учнями на тему:"Профілактика та подолання булінгу в шкільному середовищі", "Булінг, як розпізнати та що робити".
Переглядали відеоролик "Булер", "Булінг та кібербулінг в учнівському середовищі".
Проводили тренінг  "Дерево надії", де кожний з учнів висловлювали свою думку, щоб зупинити  знущання над однолітками.
Адже  найважливіше не замовчувати проблему, тільки небайдужість та активна позиція зможуть з часом викорінити булінг як вкрай негативне й руйнівне явище у наших школах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень