A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Сторінка психологічної служби

Дата: від до Скинути

Міжнародний день толерантності

16 листопада - Міжнародний день толерантності, свято, яке відзначають у всьому світі. Практичним психологом Мантачкою І.А. була проведена година спілкування у 3А класі. Ознайомила із поняттям толерантності, рисами толерантної людини у практичних вправах: "Я люблю себе за те, що я...", асоціативний кущ, "5 добрих слів", прослухали притчу "Про ставлення до людей".

20:07 16.11.2021

Всесвітній день Доброти

13 листопада все людство відзначає Всесвітній день доброти (WorldKindnessDay) символом якого є відкрите серце, яке свідчить про те, що якщо всі люди будуть мати добрі серця, то наша планета буде квітучою. З учнями 3 -х класів булі проведені виховні годинни на тему: "Добро починається з тебе". Переглядали відеоролик "Притча про плату за доброту", малювали за  арт - терапевтичною методикою "Кущ троянди", розфарбовували картинки, які символізують добро, описували риси доброї людини. Приємно було спостерігати за емоціями діток, адже в сердечку кожен з учнів прописували кого найбільше люблять, за доброту, турботу, ніжність, співчуття, кожен описував риси своїх батьків, дідусів, бабусь, знайомих і просто люблячих сердець. У цей день ми закликаємо вас: потрібно намагатися бути добрим до всіх. І не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливообра багато не буває! Тож, давайте творити ДОБРО!!! 

19:39 13.11.2021

Тренінг. Стрес. Стресостійкість. Емоційне вигорання.

Стрес — це стан організму, при якому задіяні всі його резерви. Стрес може бути викликаний, як негативними факторами, так і позитивними. Під час тренінгу з'ясовували основні причини стресу, види (гострий, хронічний, дистрес) та ознаки стресу. При стресі миттєво виникає тілесне і психічне напруження, яке провокує негативні емоції, перш за все страх і тривогу. Коли ми довго перебуваємо в стані стресу, організм змушений довго жити в постійній напрузі. Це веде до того, що зношується серцево-судинна система, знижується імунний захист, порушується нормальна гормональна регуляція організму, виникають проблеми зі сном.  Хронічний стрес може тривати днями, місяцями і навіть роками, в цей час  кортизол постійно знаходиться на високому рівні, люди долають безпричинні страхи і тривоги.  Стреси часто супроводжують наше життя, тому основне завдання навчитися правильно контролювати власні емоції протистояти наслідкам стресу, навчитися аналізувати, переключатися, критично мислити. Під час тренінгу розкрили поняття стресостійкість, резилієнс (життєстійкість, життєздатність) - можливість уникнути стресу шляхом перегляду ставлення на ситуацію, що склалася. Обговорили основні види профілактики стресу, техніки заземлення. Під час  роботи застосовували казкотерапію, арт -терапевтичну методику "Кущ троянди", слухали заспокійливий аудіотренінг "Метелик".

20:49 27.10.2021

Профілактика булінгу в учнівському середовищі

ПРОФІЛАКТИКА БУЛІНГУ В УЧНІВСЬКОМУ СЕРЕДОВИЩІ 07.10.2021 року у рамках послуги «соціальна профілактика» директором Центру соціальних служб Жашківської міської ради Іриною Коваль спільно з інспектором СЮП ВП Уманького РУП Тетяною Бакал, проведено захід "Шкільне життя без булінгу».  Учні 5 - 9 класів ознайомилися з: ??поняттям, видами та ознаками булінгу; ??основними причинами булінгу/кібербулінгу; ??куди звернутись по допомогу у школі/місті/інтернеті. Захід був спрямований на інформування учнів про негативні наслідки булінгу та про відповідальність за його вчинення.

23:15 07.10.2021

STOP BULLYING

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років, однак вона ще й досі не вивчена.  Булінг (bullying, від анг. bully - хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей. Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження.

22:53 04.10.2021

Профілактика булінгу в учнівському середовищі

   Булінг або цькування – різновид психологічного чи фізичного насилля з боку людини чи групи людей. Головною його відмінністю від конфлікту є систематичність та тривалість. Поняття «булінг» застосовують тільки якщо однією з сторін є неповнолітня особа, як правило, школяр.

22:16 29.09.2021

"Небезпека кіберчеленджів для підлітків"

В продовж тижня  з 22.02 по 26.02.2021 психологічною службою школи та інспектором СЮП ВП Уманського РУП Бакал Т. М. були проведені батьківські збори 7 - 11 класів на тему: "Небезпека кіберчеленджів для підлітків", щодо  безпеки поведінки учнів під час спілкування у соціальних мережах. У ході розмови батьки були проінформовані як уберегти дітей від небезпечних ігор, челенджів, суїцидальних інтернет - спільнот. Були дані поради батькам, як про це говорити з дітьми та про необхідність  виділяти більше часу для спілкування з ними.

20:08 26.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень