A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Січень в історії України

Дата: 22.01.2020 16:29
Кількість переглядів: 1073

 

У День Соборності  України учні 10-11 класів переглянули кінофільм  "Захар Беркут " , створений режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим та Джоном Вінном, за однойменною історичною повістю Івана Франка. Важливим  є те, що цей твір нещодавно  введений  у шкільну програму при здачі ЗНО з української  літератури. 
Учні 10-х класів презентували матеріал "Січень в історії України " . Парфенюк  Марія,  випускниця  школи,  проаналізувала творчість  сучасного українського  режисера А.Сеїтаблаєва. Учителі : Любарська  Ю.М. та Віштак С. М. - з історичної і літературознавчої позицій зазначили важливість перегляду  фільму та закцентували увагу учнів на спільну мету  двох видів мистецтва - возвеличити мужність та патріотизм українського народу , засудити зраду, підступність. 
Цікавим та повчальним був  перегляд кінофільму. А пророчі слова Захара Беркута про те, що сила народу в його згуртованості, єдності, служінні правді та справедливості, - глибоко зворушили душу глядачів. Ці слова актуальні і нині та є святиню гордості та пошани українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень