A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Добро починається з тебе. Твори Добро

Дата: 13.11.2022 00:15
Кількість переглядів: 217

У внутрішньому світі людини доброта - це сонце!!!                 В. ГЮГО

13 листопада весь світ відзначає Всесвітній день доброти ( World Kindness Day) . Не секрет, що в сучасному світі високих технологій, з божевільним ритмом життя, доброти залишається все менше. Тому такий день насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати! 

Психологічною службою школи в молодшій та середній ланці  було  проведено години спілкування  «Добро починається з тебе. Твори добро"

Завданням заняття є формування уявлення дітей про добро, розкрити моральний зміст доброти, вчити учнів оцінювати вчинки людей на основі життєвих ситуацій, вміння робити добро; виховувати у дітей чуйне ставлення до людей і всього навколишнього світу; віру у силу добра, бажання творити добро, бути милосердними, співчутливими.
Під час заняття учні переглядали відеоролик "Подарунок", "Мотузки", Розфарбовували голуба миру чере арт - терапевтичну методику "Мої відчуття". Також кожен учень висловив думку проте, як важливо сьогодні  допомагати військовим адже  ЗСУ - це міцна стіна,яка захищає Україну. Ми віримо і Дякуємо захисникам і захисниця  за кожний день. За сміливість, професійність, любов та героїзм. Нехай усі сили добра стоять із вами поруч, щоб як найшвидше спільним добрими справа приблизити нашу перемогу.

Основною метою таких годин спілкування є виховувати в учнів почуття доброти, чуйності, милосердне ставлення до оточуючих, почуття емпатії. Навчати аналізувати поведінку та вчинки людей, формувати у дітей загальнолюдські духовні цінності, уявлення про зв'язок доброти з іншими моральними якостями.

Заповіді доброти Мати Терези

Бути добрим – це забути про себе самого, щоб думати за інших.
Бути добрим – це пробачати, пам’ятаючи, що слабкість людська є сильніша від злості.
Бути добрим – це мати милосердя для слабкості інших людей і пам’ятати, що ми не є кращими від інших, навіть в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші.
Бути добрим – це закрити очі на прояви невдячності.
Бути добрим – це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооцінюючи нашої доброти.
Бути добрим – це вчинити зі свого життя дар для інших, навіть лучити з працею кожного дня клопоти ближніх.
Бути добрим – це приглушити біль власного серця і посміхатися завжди.
Бути добрим – це погодитися на те , що чим більше будемо давати, тим більше від нас будуть очікувати.
Бути добрим – це згодитися на те, що не затримуємо нічого для себе, за винятком радості, яка випливає з чистого сумління.
Бути добрим – це визнати у великій простоті, що правдиво добрим є тільки БОГ.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень