A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Як заспокоїти себе після масової атаки

Дата: 03.01.2024 11:28
Кількість переглядів: 20

Сьогодні вкотре після довгої перерви ворог вдався до масованого удару ракетами, шахедами та різними типами озброєнь, атакувавши різні міста України. 🚨Реакції, що можуть виникнути внаслідок терористичної атаки: 🔺плач, крик, сльози; 🔺застигання та «заморожування» емоцій; 🔺підвищена емоційність та дратівливість; 🔺порушення фізіологічних функцій (сну, апетиту, функціонування видільної системи). 📆Якщо протягом 3️⃣ діб після цієї події ви не повернулися до нормального стану, то варто звернутися до фахівця по допомогу. 🙏Аби опанувати себе внаслідок такої жахливої ночі:

✅Зосередьтеся на тому, що ви дійсно можете контролювати.

✅Не моніторте новини щохвилини, адже це може підвищити панічні настрої та страх.

✅Пам'ятайте про збалансоване харчування. Це неабияк впливає на наш мозок та імунну систему.

✅Намагайтеся дотримуватися режиму сну (у спокійні дні, коли немає масових атак). Сон допоможе вам відновити імунітет та вивести шкідливі токсини з організму.

✅Не забувайте про фізичну активність. Робіть хоча б мінімальні фізичні вправи. Це справді допоможе вам впоратися зі стресом/тривогою або ж панічними настроями. ✅Залишайтеся на зв’язку з близькими.

✅Спробуйте повернутись до повсякденних справ (звісно, якщо ви не постраждали фізично). Збереження безперервності життя допоможе вам якнайшвидше відновитись.

✅Пригадайте, що саме допомагає вам завжди відновити сили.

✅У жодному випадку не вживайте алкоголь. У даній ситуації він не допоможе зняти стрес, адже не виконує функції розслаблення.

✅Дотримуйтеся всіх правил безпеки. Коли ви почули сигнал тривоги, обов'язково прямуйте до укриття.

✅Дотримуйтеся активної позиції. Волонтерте та донатьте ЗСУ. Не метушіться хаотично по різним каналам інформації, тверезо аналізуйте новини, не піддавайтесь паніці та вирізняйте фейки.

✅Пам'ятайте, що відчуття страху — це нормально та природно. Не бійтесь цього. У жодному випадку не блокуйте свої емоції. Якщо вам весело або радісно, то посміхайтесь; якщо вам сумно, боляче та гірко, то плачте; якщо вам не хочеться говорити, то спілкуйтеся лише з тими, хто дійсно важливий для вас. Якщо ви опинились в епіцентрі надзвичайної або критичної події, то найпевніше, що ви відчуватимете стрес.

✅Не відкладайте своє життя на післявоєнний період та будьте активними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень