Літня школа. День 11. Готуємо та смакуємо.
Бутерброд – найпопулярніша страва в усьому світі. Існує величезне різноманіття бутербродів — від класичних з ковбасою або сиром до багатошарових з різних сортів м'яса, овочів, зелені та соусів або паштетів. Також бутерброд може складатися тільки з хліба і вершкового масла, можливо з цукром, варенням, медом або сіллю. Бутерброди широко розповсюджені, бо вони швидкі в приготуванні, зручні в перенесенні.
І практично кожен народ приписує авторство походження цієї страви собі. Шведи вважають, що бутерброд з’явився завдяки поняттю шведського столу, євреї стверджують, що саме їхні предки першими стали класти шматочки їжі на мацу. Англійці пишаються Джоном Сендвічем, автором закритого бутерброда, а поляки — Миколою Коперником, який використовував скибочки хліба з маслом у боротьбі з епідеміями.
Учні 2-А класу з наставниками не тільки вивчали історію, а й наготували та поласували смачнючими бутербродами.