A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

"(Не)дитячі стосунки онлайн"

Дата: 26.11.2021 13:45
Кількість переглядів: 138

В рамках акції  "16 днів проти насильства", з учнями 11 класу була проведена годинна спілкування #Не_ведись-прояви свою стійкість  в Інтернеті через освітній  проєкт #Stop-  sexтинг. Розповідали про небезпечне психологічне маніпулювання учнів через такі поняття: як кібергрумінг, секстинг, сексторшен, газлайтинг, флеймінг в соціальній  мережі та основні правила безпечної поведінки в Інтернеті. Дивилися та аналізували соціальний відеоролик "Стоп sexтинг". 

Онлайн-грумінг, або кібергрумінг – це новий вид сексуального насильства проти дітей в інтернеті.Суть його в тому, що шахраї реєструються в соцмережах під виглядом підлітків, втираються в довіру до їхніх однолітків з метою отримання від них інтимних фото або відео, а потім шантажують, щоб отримати ще більш відверті матеріали, гроші або змусити до особистих зустрічей в офлайні. Від кібергрумінгу страждають тисячі дітей у всьому світі. Основні правила профілактики онлайн-грумінгу досить прості потрібно пам'ятати, що в мережі НЕ можна:

- Ділитися відвертими фотографіями або відео, тому що після цього ви не контролюєте того, що може трапитися з ними в майбутньому;

-Довіряти "близьким" відносинам без особистого спілкування, знайомства з родичами і друзями, тобто без того, щоб віртуальні друзі стали реальними. 

-Просити подібні матеріали самому, адже це також можуть використати. 

Важливо використовувати "правило білборду" – можна відправляти/публікувати тільки те, що буде не соромно побачити на білборді поруч зі входом у школу.Також  навчитися блокувати користувачів у соцмережах і налаштовувати конфіденційність своїх сторінок.Загроза кібергрумінгу в Україні не надумана. На дитячу "гарячу лінію" з питань онлайн-грумінгу звертається багато дітей, і ці цифри збільшуються з кожним днем. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень