"Від зернини до хлібини"
Як тепло пахне хліб!
Любов'ю трударів і радістю земною.
І сонцем, що всміхалося весною,
І щастям наших неповторних діб...
Духмяно пахне хліб...
Платон Воронько
Здавна хліб вважався головною стравою людей. Ми не уявляємо нашого столу без запашного хліба. Хліб у народі завжди берегли, цінували, шанували й ставилися до нього з пошаною.
16 жовтня — Всесвітній День хліба!
Учні 2-Б класу в рамках короткотривалого проєкту "Від зернини до хлібини" разом із учителями-наставниками досліджували, звідки прийшов хліб. До цієї роботи вони готувались дуже сумлінно: дізнавались, який шлях проходить хліб, перш ніж потрапити до нашого столу; обмінювались інформацією про працю людей, які її здійснюють; шукали вірші і прислів'я про "випечене диво" та підбирали асоціації за методикою "асоціативний кущ", якими потім ділилися один з одним під час класної години. Найцікавішим було проведення майстер-класу за участі батьків та бабусь із виготовлення різних виробів з борошна та смаколиків, які згодом смакували усією класною родиною.
Буде що згадати! Очі дітей сяяли радістю та неймовірними емоціями.
Хліб — це народне багатство! Шануйте, бережіть хліб, поважайте людей, які його виростили!
Інформацію підготувала Нарчинська Наталія Василівна.