A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Сьогодні у стінах нашого ліцею відбувся тренінг з тактичної медицини для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячої юнацької військово –патріотичної гри «Сокіл» (Джура).

Дата: 27.03.2024 17:07
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Сьогодні  у стінах нашого ліцею відбувся тренінг з тактичної медицини для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячої юнацької військово –патріотичної гри «Сокіл» (Джура).

 На захід завітали джури ліцеїв Жашківської громади : «Жашківські ОТАМАНИ» ліцей №1 , «Мудрі Сіроманці» Жашківського опорного ліцею №2 та «Серця патріотів» Жашківського опорного ліцею №5.

Тактична медицина особливий вид невідкладної допомоги. Ця допомога суттєво відрізняється від безпосередньо цивільної медицини. Головна ідея - зберегти життя  в будь-яких умовах. Уміння та знання з розділу саме тактичної медицини можуть стати в нагоді, не тільки військовим медикам, а й звичайному солдату. Також вміння врятувати життя знадобиться і в цивільному житті.  Сьогодні учні та викладачі познайомилися з алгоритмом надання допомоги системою M.A.R.C.H.  .  Це особливий алгоритм який використовується бійцями НАТО , Європи та США. Кожна літера назви цього алгоритму має своє значення M - Масивна кровотеча,  A - Управління дихальними шляхами,  R – Дихання, C – Циркуляція, H - Травма голови / Гіпотермія / Гіповолемія. Розібравши теорію, щоб краще засвоїти весь алгоритм всі разам перейшли до практики. Ознайомилися з всіма видами медичних засобів та інструментів, які стають в нагоді, щоб врятувати життя пораненому. З видами зон,  де ведуться бойові дії, як правильно себе вести та як безпечно та ефективно евакуювати пораненого товариша. Всі разом долучалися до обговорення  та практичного засвоєння.  Сподіваємося, що нам не доведеться використовувати його саме для допомоги поранених військових, а ці знання залишаться на екстрений випадок «Дякуємо за науку», -  від джур рою «Жашківські ОТАМАНИ»  всім ораторам, які познайомили нас з таким розділом військової підготовки, як тактична медицина та дали змогу побачити весь алгоритм на практиці.

Також окрема подяка організаторам заходу – відділу освіти Жашківської міської ради, зокрема  методисту з питань організації та проведення гри Джура Анні Василівні Сліпенко.

Навчально-тренувальні заняття юним джурам провели військовослужбовці 2 відділу Жашківського РТЦК та СП молодший  сержант Володимир Приймак, головний сержант Олег Майструк, солдат Віктор Майструк.

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень