Шануймо хліб!
На виховному занятті, яке було присвячене "Його величність хлібу" з найменшими школярами 1-А класу розширювали знання про історію виникнення хліба, виховували бережне ставлення до нього, вміння його цінувати. Також вшанували страшні події 1932—1933 років.
Уважно слухали та обговорювали спогади з минулого : ... "У дитинстві багато часу я проводила з бабусею, але малою не розуміла, чому у неї таке шанобливе ставлення до хліба, хоча й слухняно виконувала все, чому вона навчала. Так от, коли хліб падав на підлогу, його потрібно було підняти і поцілувати. Крихти треба збирати і виносити надвір курям або птахам. У жодному разі хліб не можна ламати руками. На старому котлі в кухні завжди сушилися хлібні окрайці, які ми брали до чаю або годували ними домашнє птаство. Перед їжею всі, хто були в хаті, молилися «Отче наш», а коли вставали з-за столу, проказували коротку подячну молитву, де були слова «за хлібець святий…»
Ми нащадки тих, хто пережив Голодомор, тому шануймо хліб!
Інформацію підготувала вихователь групи продовженого дня О.В.Жаборовська