Юні STEM-ери досліджували таємницю вітаміну С у соках.
Найактивніші учасники екологічного об’єднання «Зелений гомін» провели STEM - дослідження по визначенню вмісту вітаміну С в соках промислового і власного виробництва методом йодометрії.
Під час проведення експерименту було виготовлено свіжі соки з апельсину та яблук й продіагностовано методом йодометрії за допомогою датчиків цифрової лабораторії «Ейнштейн».
Також метою проєкту було визначено перевірити вміст вітаміну С у соках промислового виробництва «Сандора», «Наш сік», «Біола», «Соки України», «Jaffa». Цікаво, що найбільший вміст вітаміну спостерігався у соках свіжевиготовлених та «Біола», «Наш сік» та “Jaffa” .
Також був порівняний вміст вітаміну у банановому нектарі, апельсиновому та яблучних соках. Найбільше вітаміну С виявилося у апельсиновому та яблучних соках, і майже відсутній він був у банановому. Діти цікаво та смачно провели час, експериментуючи та смакуючи напоями і фруктами!