Цікаві досліди з хімії "Що ми їмо?"
Дата: 15.06.2022 16:40
Кількість переглядів: 36
Разом із школярами досліджували молочні продукти та ковбасу на вміст крохмалю, за допомогою якісної реакції. Виявили недоброякісні продукти, такі як варена ковбаса, сир копчений і плавлений, які мають в своєму складі крохмаль, якого там немає бути. Будували " Їстивні кристалічні гратки"! Які потім дружно з'їли.
" Варили" курячий білок без нагрівання. Добавляли етиловий спирт і спостерігали за його денатурацією!
За допомогою комплексу einstein досліджували виділення вуглекислого газу, та його кількість. Для реакції використали етанову кислоту (оцет) і натрій гідрокарбонат.
А також експериментальним шляхом виявили, що гума руйнується під дією ефірних масел, що містяться в кожурі апельсина.
Керівник учитель хімії Наталія Малюх