A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Шевченківські читання

Дата: 10.03.2023 17:58
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Дев'ятого березня вся Україна відзначає річницю з дня народження великого сина України, нашого пророка Тараса Григоровича Шевченка. Він - національний символ вільного народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу  для боротьби проти поневолення російською імперією.

Будучи людиною універсальних обдарувань та інтересів, Шевченко залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під пера поета вийшли чудові твори і, звісно ж, знаменита збірка поезій «Кобзар». Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку нової української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох сучасних митців.

              Так, дев’ятого березня,  найкращі читці нашого ліцею долучилися до міських заходів з нагоди роковин безсмертного Кобзаря.   Прозвучали  славетні вірші  поета: «Заповіт», «Садок вишневий коло хати»,  - виконані джурами рою "Нащадки ОТАМАНІВ" Гричиною Євгеном та Мельниченко Юлією,  які  зачепили серце та душу кожного із присутніх на заході. Тож нехай слово Великого Кобзаря стане заповітом для нас: зберегти мову народу, його звичаї, пісні і пронести через віки в майбутнє.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень