Біологія-STEM-наука🧬
Дослідження свідчать, що українці найчастіше купують сік кілька разів на тиждень (майже 40%), кілька разів на місяць (25%) і щодня (більше 20%), також сік купують тільки у свята (8%) і близько 3% взагалі не п'ють соки. Це свідчить про те, що сік є популярним напоєм в Україні. Тому учні десятих класів під час вивчення теми «Вітаміни» здійснили експериментальне дослідження вмісту вітаміну С йодометричним методом у різних соках та фруктах.
Учні 10-А класу порівнювали вміст цього вітаміну в апельсиновому та яблучному соках, виявивши, що апельсиновий сік має значно більший вміст вітаміну .
Учні ж 10- Б класу досліджували вміст вітаміну в яблучному соці різних виробників та порівнювали вміст вітаміну С у різних фруктах.
Діти під час дослідження переконалися в якості продукції різних виробників соків і зробили відповідні висновки для себе на майбутнє.
Були проведені дослідження соків «Добрий ранок», «Наш сік», «Delicios», «Galicia» та «Sandora».
Уроки пройшли цікаво та змістовно, а діти отримали і знання з предмету і споживацьку грамотність.
Учитель біології Ященко Наталія Анатоліївна