STEM- дослідження в хімії
Під час опрацювання теми «Карбонові кислоти» в межах лабораторної роботи «Вміст органічних кислот в продуктах харчування» учні 10-Б класу здійснили дослідний аналіз певних продуктів харчування. Для дослідження було взято квашену капусту, ряжанку, яблуко, 🍊 мандарин та мінеральну воду «Поляна квасова».
За допомогою універсального індикатора було визначено рН- cередовища цих продуктів.
Найбільше вразило лужне середовище мінеральної води ( рН-9).
Учні переконалися, що систематично вживати мінеральну воду не можна, а тільки у лікувальних цілях і певний період.
Такі дослідження є показовим інструментом для переконання учнів. Адже важливо не лише дати знання, а й підготувати дітей до майбутнього самостійного дорослого життя.
Учитель Ященко Наталія Анатоліївна