Досвід німецького кухаря на кухні школи №1
23 лютого до школи №1 міста Жашкова прибув Карл-Хейнс Вестенхофер – шеф кухар із Німеччини. Карл-Хейнс народився в Анвайлері ( містечко в Німеччині на кордоні із Францією) у родині коваля. Навчався на кухаря в училищі в Бад-Юберкінгені. У молодості працював головним кухарем на кораблі. Карл-Хейнс сумлінно виконував свою роботу, тому має багато подяк і відзнак. Після досвіду роботи куком на кораблі, працював у місцевих закладах харчування, пізніше завдяки своїй цілеспрямованості та таланту відкрив власний .
Згодом Карл-Хейнс одружився. Має двох дітей : сина та доньку.
Чоловік успішний ресторатор ,адже готуючи їжу , він дбає про її користь, естетичний вигляд та оригінальний смак. Страва шеф-кухаря складається із вітамінів ,фантазії та дрібки любові. Карл-Хейнс у роботі використовує сучасні методи приготування та модерні техніки. Він постійно прагне удосконалюватися та навчатися новому, тому бере участь в кулінарній олімпіаді - Internationale Kochkunst Ausstellung (відбувається кожних 4 роки і є найбільшою кулінарною виставкою у світі).2016 року Карл-Хейнс представляв Німеччину на цій олімпіаді та посів почесне 6 місце серед 29 учасників з різних країн світу. Він презентував страви за власним вибором та страви національної кухні(німецької). Робота Карла-Хейнса вразила усіх членів журі, адже він готує на дуже високому рівні. Німеччина має пишатися тим, що має такого талановитого кухаря.
Своїми здібностями та досвідом Карл-Хейнс 2 тижні ділився із нашими шкільними кухарями. Чоловік формував нове меню та щодня презентував кухарям нову страву. Своє головне завдання Карл-Хейнс вбачав у зміні меню на більш раціональне та сучасне, а також хотів показати , що навіть у звичайній школі з мінімальним оснащенням, можна готувати страви високого класу. Познайомитися та перейняти досвід німецького шеф-кухаря мали змогу і учні школи. Для 11-х класів були проведені майстер-класи, де учні отримали позитивні враження та емоції.
Карл-Хейнс вразив своїм кулінарним талантом як кухарів , так і вчителів та дітей. На жаль , через ситуацію в Україні, 14 березня Карл-Хейнс був змушений повернутися додому. Зараз чоловік на пенсії, тому займається домашніми справами та благодійністю.
Школа пишається тим, що взяла участь у програмі SES(Internationale Kochkunst Ausstellung) та мала змогу перейняти навички, вміння, досвід у сфері кулінарії. Ми впевнені, що знання , отримані від німецького шеф-кухаря, допоможуть реформувати харчування в шкільній їдальні. Дякуємо Карлу-Хейнсу за 2 тижні цікавої та продуктивної співпраці.
Учениці 11-А класу Бондаренко Діана та Струсь Вікторія