A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

В ім’я майбутнього (Голодомор 1932-1933рр).

Дата: 27.11.2020 15:42
Кількість переглядів: 384

   До Дня памяті жертв Голодомору та політичних репресій  в нашій школі було проведено низку виховних заходів. Учні та учителі провели  години спілкування, перегляди документальних фільмів, конференції, виставки. На уроках історії учні 9-11 класів провели бесіди на теми: «Гірка правда народу», «Духовна руїна», «Безкровна війна», «Геноцид сталінізму в Україні». Складовими цього заходу стали хвилина мовчання та історична правда про Голодомор 1932-33рр. До вшанування памяті жертв Голодомору долучилися і учителі початкових класів. Було проведено години спілкування на тему: «Ми памятаємо», «День памяті жертв Голодомору»,«Чорний птах гіркої памяті»,«Не згасне в серці пам’яті свіча»»

    У середу, 25 листопада, відбулася загальношкільна акція вшанування памяті жертв Голодомору Незабудка памяті’. Учасники освітнього процесу прикріпили символічну квітку-незабудку, виготовлену власноруч на панно карти України. Акція проводилась з метою збереження памяті про національну трагедію, глибокого усвідомлення причин і наслідків Геноциду, політичних репресій українського народу та виховання почуття патріотизму.

   Традиційно 28 листопада, в четверту суботу, учні разом з батьками запалять на підвіконнях своїх домівок свічки памяті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Цю скорботну дату минулого необхідно памятати в імя майбутнього та очищення історичної правди про минуле народу.

Ніде нехай такого більш не буде!

Хай день новий життя несе нове .

Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!

В достатку Україна хай живе!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень