A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Україна і Європа - крокуємо разом

Дата: 18.05.2020 16:05
Кількість переглядів: 1017

З метою поглиблення знань учнів про Європу,  формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у  Жашківській спеціалізованій школі №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради було організовано і проведено ряд заходів. Незважаючи на особливі умови цьогоріч , заходи зібрали чисельну кількість дітей та залучили усіх небайдужих. Для учнів старших 10-11 класів учителем правознавства та історії  Любарською Ю.М. організована онлайн конференція «Європейський  вектор розвитку  України»(10-А клас) та «Україна. Європа. Світ  (10-Бклас). Вихованці 9-А класу (кл.керівник Маковецька К.А.) підготували відеоролик « Ми- європейці», а вихованці 9-Б ( кл.керівник Білянівська Л.А.) організувалися у проведенні онлайн вікторини, присвяченої Дню Європи .  Учні 5-В класу під керівництвом класного керівника Віштак С.М.  здійснити віртуальну мандрівку  "Столиці країн Європи". Кожен школяр (за бажанням) підготував невелику цікаву та захопливу розповідь про одну з країн. Переглянули в YouTube "День Європи в Україні" за посиланням   https://www.youtube.com/watch?v=zIycF6j2Td0, а в Zoom програмі провели змістовну бесіду на згадану тему. Година класного керівника 5-А класу  - Рибак В.Б. теж була присвячена формуванню європейських цінностей - проведено бесіду у Zoom на тему "Європа починається з мене".  А класний керівник 6-Б класу Ященко Наталія Анатоліївна , провівши бесіду про європейські цінності, запропонувала своїм вихованцям прочитати книгу "ТРЕМОЛО І ЙОГО ЄВРОПЕЙСЬКА МІСІЯ", яка у цікавій художній формі знайомить читачів про те, чому потрібно прагнути стати європейцем. У ці дні вихованці нашої школи  згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та чому потрібно прагнути стати справжнім європейцем, адже це – шлях до добробуту країни та її громадян.

Радують і найменші наші школярики – учні початкових класів, які активно долучилися до відзначення Дня Європи.  Тиждень у 1- А класі пройшов під назвою " Ми -українці. Ми - європейці." Кожен маленький українець - частинка України, а також Європи. Учні в режимі онлайн переглянули мультфільм " Моя країна - Україна", діти вивчали вірші про Україну. Виховну годину провела вихователь ГПД Павлюк  Т. П.

 А вихованці Власюк М. В(3-Аклас) та Савчук Т.О ( 4-Б класу) ознайомилися зі сценарієм приуроченим Дню Європи. За змістом сценарію виконали тести (https://ethicscom.in.ua/archives/445) Переглянули відеоролик «Для всіх як для себе». Опісля діти створили  малюнки на тему «Європа очима дітей»...  Школярики 1-В класу стали учасниками віртуальної подорожі країнами Європейського союзу, яку для них підготувала вчителька Герасимчук Т.М. Після перегляду діти створили малюнки на згадану тему, а вчителька створила відеоролик проведеної роботи.  Такі ж бесіди  були проведено і вихователями Ільченко М.К., Лук’янчук О.Я.  та створено відеоролики, малюнки  з проведеної роботи.

Отож, підсумовуючи сказане, хочеться відзначити, що ми вперше робимо такі онлайн-заходи,   маємо таку кількість зацікавлених юних учасників і вперше в умовах карантину говоримо про Європейський Союз, про цінності, про звички, про мрії. Усім учасникам була цікавою така форма спілкування, адже кожен зміг викласти свою думку та поділитися власними уявленнями про європейські цінності, враженнями про устрій та особливості багатьох європейських країн. Основним підсумком віртуальних подорожей стало переконання, що День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, а кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

 

 

 Заступник директора з виховної роботи А.М. Гричина

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень