Визначення вмісту вітаміну С в соках промислового і власного виробництва методом йодометрії.
Під час проведення експерименту було виготовлено свіжі соки з черешні та апельсину й продіагностовано методом йодометрії, за допомогою датчиків цифрової лабораторії «Ейнштейн». Також метою проєкту було перевірка вмісту вітаміну С у соках промислового виробництва «Сандора», «Наш сік», «Біола», «Соки України», «Jaffa».
Найбільший вміст вітаміну спостерігався у соках свіжевиготовлених та «Біола», «Наш сік» та “Jaffa” .
Також був порівняний вміст вітаміну у банановому нектарі, апельсиновому, черешневому та яблучних соках.
Найбільше вітаміну С виявилося у апельсиновому та яблучних соках, у черешневому його було менше і майже відсутній у банановому.
Діти цікаво та смачно провели час експериментуючи та смакуючи напоями та фруктами!
Керівник дослідної роботи Наталія Анатоліївна Ященко