A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Перші 100 днів шкільного життя 1-Б класу

Дата: 05.12.2019 23:23
Кількість переглядів: 1262

Нарешті дочекалися ми грудня – тихого, загадкового, таємничого... Вже частіше в повітрі пролітають легенькі пухнасті сніжинки, частіше вдихаємо свіже морозне повітря, відчуваємо аромат ялинових гілок. Світлі відчуття переповнюють перед новоріччям. До початку свята є трохи часу, щоб озирнутися назад, перегорнути сторінки книги наших досягнень.

Які ж вони, перші 100 днів шкільного життя для 1-Б класу Жашківської школи № 1 за підсумками 2019 року?

Певно, що наповнені мільйонами знаків питань у широко відкритих очах тридцяти (30) чомучок-першокласників, які з’явились сонячного осіннього ранку цьогоріч на порозі шкільного класу. Пошуки відповідей на ці питання ми розпочали всі разом, з дітьми та батьками, із вступної класної зустрічі першого навчального дня, яка й відкрила нашу спільну Подорож до країни знань.

Щодень додавалося питань та завдань і для вчителя: як же організувати освітній процес, щоб зацікавити кожного школярика і створити можливості для розвитку її/його особистих і неповторних талантів? Як потрібно побудувати діалог з батьками, щоб порозумітися і стати однодумцями для відповідної підготовки дитини до навчання та роботі з кожним учнем до, під час та після занять у класі? Адже дуже важливо спільно сприяти комфортній адаптації дитини у школі.

Під час цієї Подорожі кожна шкільна днина ставала неповторною і багатою для всіх нас на яскраві враження та нові знання. Щоденні ранкові зустрічі, робота в групах, завдання для розвитку (із застосуванням в роботі конструктора ЛЄГО та ігрових ситуацій) допомогли урізноманітнити навчальний процес, сприяти розвитку навичок спілкування та логічного і творчого мислення учнів. Відбулися «Урок доброти» і «Свято осінньої казки», тематичні уроки із вивчення моди, театру, побутової техніки, навколишнього світу (як подорожує краплинка води) в рамках серії інтегрованих занять «Я досліджую світ». Як наслідок – діти кожного ранку, за відгуками батьків, бажали іти до школи і поспішали до нашого класу з гарним настроєм. А це, напевно, найголовніше на шляху у перших 100 днів навчання у школі.

Гортаю фотоальбом рідного класу й радію сяйву дитячих усмішок, допитливості їхніх поглядів та барвам подій і моментів, зафіксованих у світлинах. Саме з них і склалася мозаїка життя нашої класної родини у цей період. Несподівані питання, перші здобутки і відкриття моїх школяриків неймовірно надихають і мотивують до спільного пошуку і вивчення нового у нашій Подорожі по країні Знань далі. Вітаю з початочком та в добру путь по дорозі у світ навчання і дорослішання, мій рідний щебетливий і багатоголосий 1-Б!

Нарчинська Наталя Василівна,

Вчитель 1-Б класу, спеціалізована школа №1 м. Жашкова

5 грудня 2019

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень