A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Сторінка вчителя - логопеда "Лепетунчик-говорунчик"

Дата: від до Скинути

Корекційно - розвиткове заняття "Розвиток мовлення" Тема:«Вгору, вниз, праворуч, ліворуч» 

На корекційно - розвитковому занятті «Розвиток мовлення» з чнем 6 класу, грали в логопедичну гру «Вгору, вниз, праворуч, ліворуч», де закріплювали вміння орієнтуватися на площині (вгорі, внизу, ліворуч, праворуч), розширювали знання про дію предмета (літає, іде, їде); розвивали просторову орієнтацію, дрібну моторику пальців, зорове сприйняття, пам’ять, логічне мислення. Закріплювали вміння користуванням клеєм .Виховували організованість, самостійність, впевненість у своїх можливостях; цікавість до навколишнього середовища.

09:36 08.12.2022

Куточок терапії іграшкою

В інклюзивно - ресурсній кімнаті Жашківського ліцею №1 облаштований Куточок терапії іграшкою, що став місцем релаксації та заспокоєння дитини.

09:25 08.12.2022

Всесвітній день домашніх тварин

До  Всесвітнього  дня  домашніх тварин  30   листопада    2022 р., вчитель - логопед Колодій Н.В. провела тематичне логопедичне заняття з учнями 1-А класу на якому виховувала  гуманне ставлення до тварин; закріпила знання та навички безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами; розвивала вміння спостерігати та доглядати за ними; виховувала любов до домашніх тварин, відповідальність за них і дбайливе ставлення до них. Розвивали артикуляційний апарат, фізіологічне дихання, слухову увагу і пам'ять, дрібну моторику рук за допомогою розфарбовування малюнків. Розвивали зв’язне мовлення, відгадували загадки, ребуси, виконували вправу «Асоціативний кущ».

13:44 30.11.2022

22 гри зі словами для розвитку мовлення, логіки та асоціативного мислення

Ці ігри запропонувала психологиня Світлана Ройз на своїй сторінці в Фейсбуці. В них можна грати лежачи на дивані чи в дорозі. Деякі з них підходять навіть 3-річним дітям. Завдяки подібним іграм в дітей розширюється словниковий запас, вдосконалюється логіка, асоціативне мислення, розширюється сенсорний досвід тощо. 

14:50 27.11.2022

STREAM-ОСВІТА – СХОДИНКИ ДО ІННОВАЦІЙНОГО МАЙБУТНЬОГО

SТRЕАМ-освіта — новий інтеграційний підхід до розвитку, виховання й навчання дітей. Цей напрям освіти інтегрує в собі завдання з формування в дітей загальних наукових уявлень про світ; ознайомлення їх з інформаційно- комунікаційними технологіями; розвиток уміння експериментувати, конструювати; навчання дітей основ опрацювання змісту тексту, грамоти, математики, а також різних видів мистецтва. Тож маємо в тісному взаємозв'язку розвивати здібності дошкільнят до точних та гуманітарних наук. Сучасні дошкільнята – відкриті, розкуті, комунікабельні. Старі іграшки та ігри не викликають у них особливого інтересу. Дітям цікавіше сприймати нове у повсякденному житті під час практичної та дослідницько-експериментальної діяльності, а не на заняттях.

14:39 27.11.2022

Корекційно - розвиткове заняття.Соціально - побутове орієнтування. Тема: "Дрібний ремонт одягу""

Мета корекційного заняття соціально - побутове орієнтування за темою: "Дрібний ремонт одягу (пришивання гудзиків, зашивання розпоритого шва). Розвивати мислення в процесі шиття, наполегливість, уважність, самостійність, розвивати навички роботи з тканиною, нитками, голкою, ножницями. Виховувати дбайливість, охайність, працьовитість.

14:39 27.11.2022

Слово до слова - складається мова

9 листопада 2022р. учителем – логопедом Колодій Н.В. було проведено індивідуальні корекційно-розвиткові  заняття  з учнями Жашківського ліцею №1 на тему «Слово до слова – складається мова» з нагоди Дня української мови та писемності.

15:37 16.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень