A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Сторінка вчителя - логопеда "Лепетунчик-говорунчик"

Дата: від до Скинути

ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «СПЕЦМЕТОДИКА ПОЧАТКОВОГО НАВЧАННЯ МОВИ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОПП «СПЕЦІАЛЬНА ОСВІТА"

17 квітня 2023 року за запрошенням доктора педагогічних наук, професором кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Іриною Малишевською, вчителем-логопедом Жашківського ліцею № 1 Жашківської міської ради Черкаської області Наталією Колодій було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Спецметодика початкового навчання мови» для студентів 314, 315 груп денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» ОПП «Спеціальна освіта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

12:28 19.04.2023

Традиції святкування Великодня

Великдень – свято воскресіння Ісуса Хреста. Відзначається він у першу неділю після весняного рівнодення. За тиждень до Великодня починаються приготування до великого свята: варять яйця і розписують писанки , начиняють ковбаси, випікають паски.

16:49 14.04.2023

Корекційні  заняття з  LEGO

На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах  освіти . LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Конструктор є надійним помічником у роботі корекційних педагогів на заняттях. Адже робота з LEGO-цеглинками вчить дітей творчо мислити, знаходити взаємозв’язки, планувати свої дії, висловлювати власну думку, сприяє корекції психічних процесів. Корекційні  заняття з  LEGO урізноманітнюють та вдосконалюють навчальний процес, роблять його цікавішим для дітей. Заняття в ігровій формі створюють неповторну атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначається на якості засвоєння матеріалу.На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах  освіти . LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Конструктор є надійним помічником у роботі корекційних педагогів на заняттях. Адже робота з LEGO-цеглинками вчить дітей творчо мислити, знаходити взаємозв’язки, планувати свої дії, висловлювати власну думку, сприяє корекції психічних процесів. Корекційні  заняття з  LEGO урізноманітнюють та вдосконалюють навчальний процес, роблять його цікавішим для дітей. Заняття в ігровій формі створюють неповторну атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначається на якості засвоєння матеріалу.

15:21 13.02.2023

Чарівна скринька емоцій

На логопедичному занятті вчитель - логопед Колодій Н.В. навчала учнів розрізняти позитивні та негативні емоції, працювати над усвідомленням основних емоцій: радості, гніву, смутку, здивування, страху. Також формувала позитивне ставлення дитини до власного «я» та ознайомила дітей із методами саморегуляції. Працювали над розвитком зв’язного мовлення, фонематичного слуху, культури пізнавальної, ігрової, тактильної діяльності. Вчилисяіз розумінням ставитися до емоційного світу людини та сформували поняття про емоції та їх вплив на  настрій людини. Учитель  пояснила про настрій та як він впливає на здоров’я і спілкування з учнями. Вчила спостерігати за щоденними виявами свого настрою та  вмінням контролювати свої емоції. Використовували вправи  «Мої враження», «Наші емоції», «Визнач емоції».

20:35 02.02.2023

«Різдвяний віночок»

На корекційно – розвиткових заняттях вчитель - логопед з учнями виготовляли   паперову аплікацію «Різдвяний віночок», де познайомила дітей з історією виникнення різдвяного віночка, розвивала творчі  здібності, фантазію, просторове уявлення, творчу уяву, зорову пам’ять, корекцію дрібної моторики пальців рук; прищеплювала бажання створювати красиві прикраси власноруч, виховувала почуття прекрасного, охайність, працьовитість. Закріплювала вміння працювати з  ножицями, шаблоном, олівцем, клеєм.

11:03 28.12.2022

Новорічна іграшка. Я мрію про…

На логопедичному занятті учні виготовляли новорічну іграшку,  втілюючи в неї всі свої дитячі мрії. Кожна дитина мріє про різне: про мир в Україні, про те щоб не було повітряних тривог, щоб тато повернувся з війни, поїхати на море, про здоров’я рідних та багато іншого.

12:27 22.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень