A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «СПЕЦМЕТОДИКА ПОЧАТКОВОГО НАВЧАННЯ МОВИ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОПП «СПЕЦІАЛЬНА ОСВІТА"

Дата: 19.04.2023 12:28
Кількість переглядів: 112

17 квітня 2023 року за запрошенням доктора педагогічних наук, професором кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Іриною Малишевською, вчителем-логопедом Жашківського ліцею № 1 Жашківської міської ради Черкаської області Наталією Колодій було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Спецметодика початкового навчання мови» для студентів 314, 315 груп денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» ОПП «Спеціальна освіта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

    З метою якісної організації освітнього процесу лекція відбувалася у форматі спільного викладання матеріалу викладачем (Малишевською І. А.), яка презентувала теоретичний матеріал з теми та педагогічним працівником вчителем-логопедом Колодій Наталією Вікторівною, яка демонструвала практичні аспекти з теми. Наталія Колодій поділилась власним досвідом організації роботи по формуванню правильної вимови у дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

Вчитель-логопед демонструвала артикуляційні вправи, дихальні вправи, постановку звуків [р], [л], [с], [ш] за різними методиками, які використовує для формування правильної вимови фонем у дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

У ході викладу практичного матеріалу Наталія Вікторівна презентувала методичні напрацювання: роздатковий матеріал, логопедичні ігри на вимову звуків; схеми, таблиці для читання складів, слів; дидактичні ігри для складання речень; навчальні посібники «Автоматизуйка» (автор Ганна Гребінник), «Я хочу говорити» (автор Анастасія Ляшик); тренажер для розвитку дихальної мускулатури та інші.

Лектори та студенти відзначили, що організація освітнього процесу у формі спільного викладання викладача і практика сприяє якісному формуванню професійних компетентностей здобувачів вищої освіти. Наголосили, що спільне викладання це спланована робота викладача та педагогічного працівника, яка має практико зорієнтоване спрямування та забезпечує не лише кращу якість викладання в умовах закладу вищої освіти, а й сприяє професійному зростанню усіх учасників освітнього процесу. 

Відкрита лекція викликала активне обговорення та значний інтерес у студентській аудиторії. Лекція одержала схвальні відгуки у колег, зокрема відзначено професіоналізм викладача та педагогічного працівника. В цілому лекція відповідає сучасним вимогам і проведена на високому методичному та професійному рівні.                                                                                                                            

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень