A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Новини

Дата: від до Скинути

Компостер від Міністерства освіти в рамках проекту «Компола».

Нарешті! Ми отримали компостер від Міністерства освіти в рамках проекту «Компола». Відтепер відповідальне ставлення до навколишнього середовища – на практиці у нашій школі! Компостування – природний і дуже ефективний спосіб переробки органічних відходів. Через декілька місяців отримаємо першу порцію компосту, яким зможемо підживити дерева на пришкільній території. До початку роботи залишилося тільки обрати місце та встановити обладнання. До роботи!

11:14 29.09.2018

«Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин»

Етичне ставлення дитини до тварини має почати формуватися в сім'ї з перших років життя дитини. І тут головним є приклад батьків та інших дорослих, що оточують особистість. Гуманне ставлення до тварин продовжує формуватися в дитини і в школі.  У рамках відзначення Всесвітнього дня тварин 4 жовтня 2018 року   у нашій школі проведено  «Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Такі уроки викликали неабиякий інтерес та активність школярів, адже кожен з них має свого домашнього улюбленця і охоче поділився особливостями догляду за ним.   Учні школи показали особисту зацікавленість у долі тварини в різних формах:  збір інформації про улюбленця; діяльність, що приносить користь тварині;  дискусії, що стосуються питань відношення до тварини. Учні в класі обговорювали  проблеми, пов'язані з життям тварин, допомоги, спостережень  за ними,  На цих заходах школярі з вчителями-наставниками( Герасимчук Т.М., Рибак В.Б, Колісник О.О., ГричинаА.М.)  читали про чотириногих друзів , писали твори, малювали тварин, грали у рольові ігри, уявляючи себе на місці тварини. Ми впевнені, що наші учні  не нашкодять і попіклуються про чотириногих друзів .                            

14:50 27.09.2018

Флешмоб " Нам потрібне небо"

21 вересня до Дня Миру учні школи організували флешмоб "Ми за мир" . Вихованці Громової Т.Я продемонстрували танцювальну композицію " Нам потрібне мирне небо" , а потім вся школа утворила голуба миру. Цей голуб  направлений на мир в Україні .  

14:46 21.09.2018

Спільними зусиллями – до сміливої мети.

Минулого року кабінет біології Жашківської спеціалізованої школи №1 отримав сучасне обладнання, що дозволило зробити навчання ще цікавішим та більш яскравим. Цього року батьки учнів 5-Б класу додали до оформлення кабінету надзвичайних зусиль, результатом яких стала поява сучасних шкільних меблів, нової дошки, стендів для кабінету біології. Особливий затишок і атмосферу надало кабінету озеленення, створене руками Петриченко Жанни Іванівни. У такому кабінеті приємно навчатися та здобувати нові знання. Учні та вчителі  щиро вдячні таким небайдужим батькам, які роблять  все, щоб дітям було цікаво навчатись і приємно знаходитись на перервах в комфортній і затишній атмосфері саме нашого закладу.   .

20:28 20.09.2018

Оновлена зона відпочинку в шкільному коридорі

Якщо на вашу думку оформлення коридору школи не потрібно, то ви помиляєтеся.  Під час перерви діти теж вчаться, але вчаться більш звичайним і повсякденним речам: спілкуванню, цікавим новинкам, пізнаванню навколишнього середовища. А на третьому поверсі  родина Петриченків Жанна Іванівна та Руслан Миколайович для відпочинку  встановили лавочки, а навколо них спеціальні підставки для вазонів. Все це створило гармонійну зелену зону для відпочинку  та розвантаження . « Школа, яка бажає відрізнятись від стандарту повинна мати свою ауру, свій дух, свою неповторність», - зазначає Жанна Іванівна. До речі, Жанна Іванівна постійно з власної ініціативи опікується і класною кімнатою, тепер уже одинадцятого класу, її озелененням, ошатним виглядом. Ми щиро вдячні таким небайдужим батькам, які роблять  все, щоб дітям було цікаво навчатись і приємно знаходитись на перервах в комфортній і затишній атмосфері саме нашого закладу.  

16:38 20.09.2018

Уроки кулінарії

Нарешті! Заняття з кулінарії в класі-лабораторії, оснащеній необхідним  кухонним обладнанням!  На уроках вивчається технологія обробки різних видів продуктів, приготування страв. Не забувають і про обов’язкові правила техніки безпеки та санітарні вимоги. Уроки кулінарії дають можливість інтеграції з інших шкільних дисциплін: фізики, хімії , історії виникнення українських традиційних страв . А от після приготування страв не забувають і про культуру поведінки, правила етикету за столом, вміння користуватися столовими приборами. Від таких уроків у захопленні і учні і вчитель. 

13:12 18.09.2018

Довгоочікуваний "Гість"

Приємною звісткою для школярів, батьків та педагогічних працівників було повідомлення про придбання для потреб освітян Жашківської громади нового шкільного автобуса.  Завдячуючи підтримці Черкаської  обласної державної адміністрації, міського голови І.А. Цибровського , депутатів громади, міського відділу освіти  здійснено закупівлю шкільного автобуса «ATAMAN» для підвезення школярів , вчасної участі у змаганнях, олімпіадах, конкурсах. «Гостя» радісно зустрічали  учні Жашківської спеціалізованої школи№1, коли він під’їжджав на майданчик. Дітям не вірилося, що це їде  новий шкільний автобус. Веселкою майорів напис «Шкільний автобус».  А найменші школярі  з великим  задоволенням спробували зручність та комфорт транспортного засобу.

11:55 14.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень