A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Звіт про роботу методичної ради ліцею за 2022-2023 навчальний рік

Дата: 22.09.2023 08:32
Кількість переглядів: 155

                    Звіт роботи методичної ради Жашківського ліцею №1

           Жашківської міської  ради Черкаської області  за 2022-2023 н.р.

        

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та з метою вдосконалення роботи з педагогічними кадрами, підвищення рівня ефективності методичної роботи робота з педагогічними кадрами проводилась у відповідності до Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про інноваційну діяльність», «Про місцеве самоврядування», указів і розпоряджень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, інших актів законодавства в галузі освіти, в тому числі Міністерства освіти і науки, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. У 2022-2023 навчальному році  було продовжено  роботу  над реалізацією ІV етапу – теоретичної підготовки впровадження проблеми: «Формування успішної особистості засобами інноваційних технологій». У процесі методичної роботи пріоритетними вважати такі питання:

- вивчення та аналіз основних освітніх нормативних документів, програм, інструктивних матеріалів, методичних рекомендацій щодо змісту, форм та методів організації освітнього процесу;

- ознайомлення, вивчення та використання на практиці сучасних досягнень психолого-педагогічної науки, перспективного педагогічного досвіду;

- розвиток ініціативи й творчості, новаторських пошуків педагогів;

- сприяння самоосвітній фаховій діяльності педагога з метою безперервного підвищення власної кваліфікації та педагогічної майстерності;

- підготовка та проведення заходів, спрямованих на вдосконалення освітнього процесу, надання практичної методичної допомоги педагогам в оволодінні сучасними методами навчання та виховання;

- організація якісного забезпечення освітнього процесу;

- проведення шкільних конкурсів та виставок творчих робіт учнів, участь у місцевих та обласних заходах, спрямованих на самореалізацію обдарованих учнів;

- забезпечення роботи гуртків, індивідуальних занять з метою розвитку творчих можливостей учнів;

- підготовка учнів до участі у ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін, конкурсу робіт учнів-членів МАН України та інше.

Методична робота в ліцеї проводилась відповідно до річного плану школи, Стратегії розвитку Жашківського ліцею №1 Жашківської міської ради  Черкаської області на 2022-2027 рр. Головним завданням  методичної роботи було створення особистісно орієнтованої системи методичної роботи у  педагогічному колективі, формування творчої особистості керівника, педагогічного працівника. Методична робота планувалась на діагностичній основі та конкретних потребах учителів.

         У 2022-2023 навчальному році школа  працювала над проблемою «Формування успішної особистості засобами інноваційних технологій». Робота над проблемою активізувала методичну діяльність кожного вчителя, сприяла підвищенню рівня його теоретичної підготовки. Система методичної роботи, яка була сконцентрована навколо науково-методичної проблеми, дає змогу підвищувати рівень педагогічної майстерності вчителів. З цією метою працювали усі сім  методичних осередків.

         Протягом 2022-2023 навчального року проведено 4 засідання методичної ради, під час яких обговорено питання методики навчання та виховання, внесення корекцій до навчальних програм, методичні рекомендації щодо ведення шкільної документації, питання самоосвіти вчителів на освітніх онлайн-платформах, організація дистанційного навчання в умовах карантину та воєнного стану, питання модельних програм та вибір підручників, критерії оцінювання учнів тощо.

         Під час дистанційного навчання учнів вчителями здійснено корекцію календарних планів та частково проведено заміну практичних етапів уроків на теоретичні, впроваджено інноваційні освітні технології STEM-освіти у навчально-виховний процес закладу,  а також зосереджено увагу учнів на проектній діяльності, самоосвіті, у тому числі через перегляд відеоуроків на каналах Всеукраїнської онлайн школи, освітній платформі «НаУрок» та в YouTube.

         У ІІ семестрі 2022-2023 навчального року в закладі здійснено самооцінювання організації освітнього процесу, проведено та проаналізовано анкетування педагогічних працівників, здобувачів освіти та їхніх батьків згідно Положення про ВСЗЯО. 

         Упродовж року методична робота будувалась і проводилась за принципом моніторингу – систематичної аналітико-діагностичної діяльності, де враховувались інтереси і запити всіх педагогів. Більшість вчителів брали активну участь у різних формах методичної роботи. 

 

 

            

Було затвержено керівників методичних осередків та  організовано їх роботу протягом 2022/2023 н. р.:

Білянівська Л.А.– керівник осередку учителів іноземної мови;

Віштак С.М.– керівник осередку учителів суспільно-гуманітарного циклу;

Ігнатова Т.В.- керівник осередку учителів математично- природничого циклу;

Деркач Т.О. – керівник осередку учителів загально-технічних дисциплін та    викладання предметів мистецької освітньої галузі;

Коваль Л.А.– керівник осередку учителів початкових класів;

Колодій Н.В.-керівник осередку  соціально-психологічного супроводу дітей з ООП.

У 2022-2023 н.р. проволось самооцінювання освітньої діяльності за напрямком «Педагогічна діяльність». За підсумками проведеної роботи було видано наказ та подано рекомендації керівникам методичних осередків.

Освітня програма — один із чинників, що визначає якість освітньої діяльності. Чинне законодавство України декларує автономію закладів освіти не лише у виборі, а й у створенні освітніх програм. Зокрема це передбачає стаття 33 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII і стаття 11 Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX.

Освітні програми закладу розроблено згідно вимог  для ліцею  І, ІІ та ІІІ ступеня. Для розроблення освітньої програми наказом директора створено комісії з членів адміністрації ліцею, голів методичних осередків, представника профспілки та ін. Освітня  програма розглядається   на засіданні педагогічної ради та затверджується в установленому порядку.

У 2022-2023 н.р. у 15 класах початкової ланки навчалося 369 учнів, у 22 класах середньої та старшої ланки навчалося 555 учнів.

У 5-9 – 443 учні (17 класів);

10-11- 112 учнів (5 класів).

Учні 1-4 класів навчалися за освітньої програмою для 1-4 класів, складеною на основі Державного стандарту початкової освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 21 лютого 2018 р. № 87 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 р. № 688), Типової освітньої програми для ЗЗСО, розробленої під керівництвом Р.Б.Шияна затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 12.08.2022 № 743-22. Учні 1-В, 2-В, 3-В, 4-В класів працювали за навчальними планами, склааденими за Типовими навчальними планами 1-11 класів закладів загальної середньої освіти, які працюють за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України» (Додаток №2) та затверджені наказом МОН України від 03.02.2021 року № 140.

5-ті класи працювали за додаток 3 до освітньої програми, складений відповідно Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від  19.02.2021 № 235 «Про затвердження типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти»;

6-9-ті класи працювали за навчальними планами, визначеними у додатку 1 (спеціалізовані класи) та 3 (загальноосвітні) до типовою освітньою програмоюзакладів загальної середньої освіти ІІ ступеня, затвердженою наказом МОН України №405  від 20.04.2018 р.

10-11-ті класи працювали за навчальним планом, визначеним у додатках 2 та 3 до типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня, затвердженої наказом МОН України №408 від 20.04.2018 р.

Спеціалізованими були 6-А, 7-А, 7-Б, 8-Б, 9-Б, 10-А, 11-А класи.

У минулому навчальному році функціонували 2 класи (5-В та 6-В) за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України», у яких навчалося 40  учнів.

Навчальний план 5-В класу був складений за додатком 3 до Освітньої програми базової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України». Адаптаційний цикл (5-6 класи).

Навчальний план 6-В класу був складений за додатком 3 до наказу МОН України від 03.02.2021 року №140.

З ліцею випущено 50 учнів 11-х класів, 11 вручено свідоцтва з відзнакою та нагороджено золотими медалями за високі досягнення у навчанні. 11 із них також нагороджено похвальними грамотами за особливі досягнення у вивченні окремих предметів.

Переведено на наступний рік навчання усіх учнів 5-8,10-х класів. Нагороджено похвальними листами 68 учнів 5-8,10-х класів.

Переведено на наступний рік навчання також 77 учнів 9-х класів, вручено свідоцтва з відзнакою 15 учням ліцею.

Відповідно до наказу Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 07.12.2022 № 142 „Про проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу- захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022-2023 навчальному році“,  відзначено  таких переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України:

Вертелецьку Мілу, ученицю 11-А класу (ІІ місце),  Царука Володимира, учня 10-А класу,  роботу  наукових керівників, які підготували переможців конкурсу: Рудь Л.М., учителя української мови та літератури, Оверчук Олену Петрівну, учителя англійської мови.

Щорічно на виконання наказу МОН України про проведення  усеукраїнських учнівських олімпіад  наказом директора ліцею створюється комісія по підготовці  матеріалів до проведення  І етапу олімпіад, олімпіади І етапу проводяться в ліцеї в жовтні місяці, далі за результатами оформляються протоколи для участі переможців у ІІ етапі олімпіад. Цьогоріч 59 учнів ліцею отримали І, ІІ, ІІІ місця та нагороджені грамотами відділу освіти Жашківської міської ради:

З історії

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Мельник Анастасія  Леонідівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

76

Полонська Ніна   Володимирівна

2

Бойко Віолета  Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

2

75,5

Булавка Юлія Миколаївна

3

Царук Володимир Леонідович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

79

Полонська Ніна   Володимирівна

4

Ільченко Софія Юріївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

2

60,5

Полонська Ніна   Володимирівна

 

5

Сороколіт  Анна  Іванівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

3

57

Полонська Ніна   Володимирівна

 

6

Вертелецька  Міла Володимирівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

45,5

Полонська Ніна   Володимирівна

 

З біології

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра  Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

55

Колісник Олена Олексіївна

2

Бойко  Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

2

37

Колісник Олена Олексіївна

3

Мельник  Анастасія  Леонідівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

3

32

Ященко Наталія  Анатоліївна

4

Мазурок Діана Юріївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

3

23,5

Ященко Наталія  Анатоліївна

5

Васько Ярослав Ігорович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

3

23,5

Колісник Олена Олексіївна

6

 Шовковська Маргарита Леонідівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

3

29

Ященко Наталія  Анатоліївна

 З правознавства

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Сорокаліт Анна Іванівна 

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

56

Любарська Юлія Михайлівна

2

Джурило Дмитро Вікторович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

1

54

Любарська Юлія Михайлівна

3

Даценко  Владислав  Олександрович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

2

48

Любарська Юлія Михайлівна

4

Вертелецька Міла Володимирівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

43,5

Любарська Юлія Михайлівна

 

З  трудового навчання

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Андрущенко Діана Ігорівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

36,5

Яковець  Олена Василівна

2

Заіменко  Анастасія Євгеніївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

36,5

Яковець  Олена Василівна

3

Бойко Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

38

Маковецька Катерина Андріївна

4

Нікіфорова Анастасія Петрівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

38

Маковецька Катерина Андріївна

5

Джурило  Дмитро

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

1

12

Свинар  Анатолій Петрович 

6

Білянівський  Ярослав

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

2

11

Свинар Анатолій Петрович

7

Гаврилюк Діана

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

37,5

Маковецька Катерина Андріївна

8

Андрущенко Діана

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

36,5

Яковець  Олена Василівна

9

Заіменко Анастасія

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

36,5

Яковець  Олена Василівна

10

 Куровська Катерина

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

30

Яковець  Олена Василівна

 

 

З англійської мови

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Андрущенко Діана Ігорівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

96

Рокша Олена Владиславівна

2

Заіменко  Анастасія  Євгеніївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

92

Рокша Олена Владиславівна

3

Бугайчук  Давід Андрійович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

90

Оверчук Олена Петрівна

4

Деркач Софія Вікторівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

2

86

Білянівська Людмила Анатоліївна

5

Міщанюк  Денис Андрійович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

3

74

Білянівська Людмила Анатоліївна

6

Мельник Анастасія  Леонідівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

2

72

Оверчук Олена Петрівна

7

Бойко  Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

2

72

Гацанюк  Альона  В’ячеславівна

 

 

З екології

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Ільченко  Софія Юріївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

3

30

Колісник Олена Олексіївна

 

З української мови

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Андрущенко Діана Ігорівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

37

Чорна  Наталія  Леонідівна

2

Чумак  Діана  Антонівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

36

Рудь  Людмила Миколаївна

3

Чайковська Ангеліна  Святославівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

3

32

Рудь  Людмила Миколаївна

4

Царук Володимир  Леонідович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

2

41

Чорна  Наталія  Леонідівна

6

Бегека Юлія Вадимівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

3

26,75

Гричина Алла Миколаївна

6

Андрущенко  Вікторія Ігорівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

2

34

Віштак  Світлана Миколаївна

7

Мельник  Анастасія  Леонідівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

47

Чорна  Наталія  Леонідівна

8

Бойко Віолета  Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

2

43,5

Віштак  Світлана Миколаївна

9

 Савчук  Уляна  Олегівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

7

2

40

Віштак  Світлана Миколаївна

10

Приймак Діана  Ігорівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

7

3

35

Красилівська  Наталія Андріївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З інформаційних технологій

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

196

Ярош Олександр Миронович

2

Бойко Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

100

Кравець Юрій  Іванович

3

Вертелецька  Міла  Володимирівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

2

110

Ярош Олександр Миронович

4

Джурило Дмитрій Вікторович

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

2

90

Кравець Юрій  Іванович

5

Даценко Владислав

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

3

50

Кравець Юрій  Іванович

6

Пожидаєва Алевтина Василівна

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

3

40

Кравець Юрій  Іванович

 

З інформатики

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра Сергіївна

Жашківський ліцей №1

Жашківської міської ради

10

1

413

Ярош Олександр Миронович

2

Висоцький Ярослав Сергійович

Жашківський ліцей №1

Жашківської міської ради

11

 

1

420

Ярош Олександр Миронович

 

 

 

З хімії

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Заіменко  Анастасія Євгеніївна

Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради

11

2

29

Малюх Наталія Михайлівна

2

Бойко Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради

8

2

41

Малюх Наталія Михайлівна

 

З математики

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Бойко Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей №1

Жашківської міської ради

8

3

16

Дика Тетяна В асилівна

2

Дробот Кіра Сергіївна

Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради

10

3

17

Дика Тетяна Василівна

3

Гранатюк Дмитро Сергійович

Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради

6

2

 

20

Ігнатова Тамара  Володимирівна

 

4  

Литвинець  Аліна  Романівна

Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради

6

2

20

Ігнатова Тамара  Володимирівна

 

З фізики

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Кількість набраних балів

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Бойко Віолета Сергіївна

Жашківський ліцей №1

Жашківської міської ради

10

3

15

Богач  Таїсія  Володимирівна

 

 

 

 

 

Учасники  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Мельник Анастасія  Леонідівна

18.11.2009

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

111

76

Полонська Ніна   Володимирівна

2

Царук Володимир Леонідович

11.09.2007

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

111

79

Полонська Ніна   Володимирівна

 

Учасники  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з  біологі

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра  Сергіївна

13.07.2007

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

 65

55

Колісник Олена Олексіївна

Учасники  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з   правознавства 

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Сорокаліт Анна Іванівна 

13.12.2006

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

 65

56

Любарська Юлія Михайлівна

2

Джурило Дмитро Вікторович

07.11.2008

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

9

1

65

54

Любарська Юлія Михайлівна

 

 

 Учасники  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Андрущенко Діана Ігорівна

02.02.2006

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

 40

36,5

Яковець  О.В

2

Заіменко  Анастасія Євгеніївна

03.08.2006

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

40

36,5

Яковець  О.В

3

Бойко Віолета Сергіївна

08.04.2009

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

40

38

Маковецька Катерина Андріївна

4

Нікіфорова Анастасія Петрівна

20.01.2008

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

8

1

40

38

Маковецька Катерина Андріївна

 Учасники  ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з  іноземної мови( англійська)

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Андрущенко Діана Ігорівна

02.02.2006

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

 100

96

Рокша Олена Владиславівна

2

Бугайчук  Давід Андрійович

15.08.2007

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

100

90

Оверчук Олена Петрівна

 

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра  Сергіївна

13.07.2007

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

 400

196

Ярош Олександр Миронович

2

Вертелецька  Міла Володимирівна

 

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

2

400

110

Ярош Олександр Миронович

Інформаційні технології

Інформатика

№ пп

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учня

Число, місяць

(прописом),

рік народження

 

Назва, адреса закладу освіти

Клас навчання

Місце, зайняте на

ІІ етапі олімпіади

 

Максималь

на кількість балів

 

Кількість набраних балів

 

Прізвище, ім’я,

по батькові учителя

1

Дробот Кіра  Сергіївна

13.07.2007

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

10

1

 800

413

Ярош Олександр Миронович

2

Висоцький Ярослав Сергійович

 

Жашківський ліцей  №1 Жашківської міської ради

11

1

800

420

Ярош Олександр Миронович

15 учнів направлялися для участі в ІІІ  (обласному) етапі олімпіад. Отримано 4  обласних перемоги: Дробот Кіра, 10-Б, І місце з інформаційних технологій, ІІ місце з інформатики (програмування); Бугайчук Давід, 10-А, ІІІ місце з англійської мови; Сороколіт Анна, 10-Б, ІІІ місце з правознавства.

 Участь  у  Всеукраїнському  конкурсі  знавців  української  мови  ім. П. Яцика. Щорічно І етап  конкурсу урочисто проводиться в ліцеї. За результатами І етапу оформляються протоколами переможці, які направляються на ІІ етап. За наказом відділу освіти Жашківської міської ради визнано переможцями ІІ етапу  ХХІІI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика таких 14 учнів ліцею: 

 I місце:

- Дробот Кіру, ученицю 10 класу Жашківського ліцею №1  - направлялась на

обласний етап.

         II місце:

- Мамедову Аміну, учениця 4-А класу Жашківського ліцею №1;

 - Михайлюту Маргариту, учениця 4-Б Жашківського ліцею №1;

- Харевську Емілію, ученицю 5 класу Жашківського ліцею №1;

- Литвинець Аліну, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Загоренко Ірину, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Бойко Віолету,  ученицю 8 класу Жашківського ліцею №1;

- Царука Володимира, учня 10 класу Жашківського ліцею №1;

- Чайковську Ангеліну, ученицю 11 класу Жашківського ліцею №1.

 III місце:

- Мудру Софію, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Попікову Ірину, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Савчук Уляну, ученицю 7 класу Жашківського ліцею №1;

- Мельник Анастасію, ученицю 8 класу Жашківського ліцею №1;

- Андрущенко Вікторію, ученицю 9 класу Жашківського ліцею №1;

- Мазурок Діану, ученицю 9 класу Жашківського ліцею №1;

- Мельниченко Юлію, ученицю 10 класу Жашківського ліцею №1;

-Андрущенко Діану, ученицю 11 класу Жашківського ліцею№1.

Про підсумки проведення II етапу Міжнародного мовно-літературного

конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Вважати переможцями ІІ етапу Міжнародного мовно-літературного

конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка :

Царук Володимир брав участь у обласному етапі конкурсу.

За зайняте І-ше місце – 3 учні:

-Андрущенко Вікторію, ученицю 9 класу Жашківського ліцею №1;

-Царука Володимира, учня 10 класу Жашківського ліцею №1;

- Андрущенко Діану, ученицю 11 класу Жашківського ліцею №1.

За зайняте ІІ-ге місце – 4 учні:

- Попікову Ірину, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Бойко Віолету, ученицю 8 класу Жашківського ліцею №1;

- Мельник Анастасію, ученицю 8 класу Жашківського ліцею №1;

- Дробот Кіру, ученицю 10 класу Жашківського ліцею №1;

За зайняте ІІІ-є місце – 6 учнів:

- Руденко Софію, ученицю 6 класу Жашківського ліцею №1;

- Савчук Уляну, ученицю 7 класу Жашківського ліцею №1;

- Побережець Єлизавету, ученицю 9 класу Жашківського ліцею №1;

- Вертелецьку Мілу, ученицю 11 класу Жашківського ліцею №1;

- Ільченко Софію, ученицю 10 класу Жашківського ліцею №1;

- Молчан Анастасію, ученицю 10 класу Жашківського ліцею №1.

    Учні нашої школи брали участь у міжнародному конкурсі «Фізика в Адвенті». ( Під керівництвом учителів фізики Богач Т.В., Міщанюк О.К.). за результатами обласного конкурсу «STEM-проєкт: ідеї, винаходи, відкриття» відзначити Лисицю Юлію Вікторівну, ученицю 11-А класу, як переможця обласного конкурсу «STEM-проєкт: ідеї, винаходи, відкриття» з роботою на тему «Двері до наукового світу!» (ІІ місце), керівник – Богач Т.В.

Про підсумки обласного конкурсу дитячого малюнка „Зоологічна галерея”.

Відзначити ученицю 9-Б класу Пілявську Софію (ІІ місце), керівник – Ященко Наталія Анатоліївна;

ученицю 8-А класу Якобчук Олену, (ІІІ місце), Мотуза Тимура, учня 8-А класу (Грамота КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради»), керівник - Маковецька Катерина Андріївна, як переможців та учасників обласного конкурсу „Зоологічна галерея”.

Про підсумки обласного конкурсу „Збережемо першоцвіти”. Відзначити ученицю 6-А класу Рокшу Маргариту, як переможця обласного конкурсу „Збережемо першоцвіти” (І місце), керівник Маковецька Катерина Андріївна).

Є ряд перемог міжнародного рівня:

Перемога в міжнародному багатожанровому фестивалі творчості «Квіткове вбрання планети Земля»; учениці 7-Б класу Долю Анастасію та вчителя трудового навчання Яковець Олену Василівну  (проєкт «Заквітчаю неньку Україну»). 

Перемогою в міжнародному багатожанровому фестивалі творчості  «Великоднє диво» ученицю 7- Б класу Харевську Діану (проєкт з трудового навчання, учитель -  Яковець Олена Василівна).

З 22 по 26 лютого відбувся Міжнародний багатожанровий двохтуровий фестиваль – конкурс мистецтв «Формула успіху» на тему «Польська зірка 2023»; в м. Варшава (Польща). 

    На конкурс був представлений  проєкт з технологій учениці 11-Б класу Беланової Владислави  «Годинник в етнічному стилі»; за  напрямком «декоративно – прикладне мистецтво» (учитель Яковець Олена Василівна). І місце.

      Активну участь беруть учителі у друкуванні своїх напрацювань,  зокрема  Чорна Н. Л., учитель української мови та літератури написала статтю "Методика «Перевернутий клас» як дієвий спосіб організації дистанційного та змішаного навчання під час воєнного стану". Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету Випуск 1 Бердянськ 2023.

Вичерова М.П, учитель зарубіжної літератури, взяла участь у Конкурсі цифрових ресурсів. 6 клас НУШ. "Пригоди і фантастика". Надруковано урок у Методичному порталі на тему: «6-клас "35 кіло надії". Теми школи,  родини, життєвого покликання особистості».

Рудь Л.М. стала учасником Всеукраїнського науково-практичного онлайн-семінару "Обдарованість: методи діагностики та специфіка моніторингу" з авторською статтею "Креативність - вимога сучасності", що проводився за підтримки   Національної академії педагогічних наук України, Національного центру "Мала Академія Наук України", Інституту обдарованої дитини НАПН України. Також стала учасником  проведеної 27 жовтня 2022 року на Черкаському освітянському порталі   науково-практична Інтернет-конференція
«Впровадження педагогічних інновацій у практику роботи вчителя Нової
української школи» зі статтею на тему  «Бронежелети правди та поінформованості» (Медіаграмотність як засіб формування патріотичної свідомості в рамках концепції «Нова українська школа»). Матеріали конференції розміщені на сайті за посиланням: https://master.klasna.com/uk/site/internet-konferentsiya-vv.html

Рудь Людмила Миколаївна  з розробкою виховного заходу  «Калиновий всесвіт» стала учасником заходів національно-патріотичного спрямування в межах обласного конкурсу «І розквітне Україна силою єднання», які проводились з 1  по 30  вересня  2022 року,  та отримала відповідний сертифікат(СК No 02139133/036437-22).

Разом з  творчою групою вчителів  ліцею  (Красилівською Н.А., Віштак С.М.. Гонтар Т.В.) підготувала до Обласної виставки (2023 р.)  методичну розробку «Сучасні напрями інклюзивної освіти національно-патріотичного спроямування в умовах НУШ (суспільно-гуманітарний напрям).

Взяла участь  в інтернет-семінарі  «В нас єдина мета –Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!», що проводився КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» 23 травня 2023 року.

Стала учасником ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні практики наукової освіти» (15-19 грудня 22 року), організованої  Національною академією наук України, Національною академією педагогічних наук України, Інститутом історії України,  Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса,  Інститутом всесвітньої історії Інститут філософії імені Г. С. Сковороди, Інститутом соціальної та політичної психології Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди,  Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Інституту обдарованої дитини та  Всеукраїнської газети «Освіта і суспільство, про що отримала відповідний сертифікат (НО-1222/349).

14 лютого в м. Краматорськ відбувся ХІ Міжнародний багатожанровий дитячий фестиваль - конкурс «Любов рятує всесвіт», присвячений Дню закоханих. Серед учасників були конкурсанти з різних країн, таких як  Польща, Чехія, Литва, Румунія, Болгарія, Молдова та Україна.

У конкурсі взяла участь учениця 7-Б класу Доля Анастасія (проєкт з трудового авчання) з роботою на тему «Україна в моєму серці»; (вчитель  - Яковець Олена Василівна), де здобула найвищу нагороду - ГРАН - ПРІ конкурсу.

З 5 листопада по 12 листопада відбувся Міжнародний двох туровий Фестиваль – конкурс мистецтв «Формула успіху»: «Марафон талантів» в місті Відень, Республіка  Австрія.

В конкурсі приймали участь конкурсанти з України, Польщі, Молдови, Австрії, Англії, Молдови, Македонії та Словаччини. У проекті з технологій в напрямку декоративно-ужиткового мистецтва свої сили спробував учень 11-Б класу Пожидаєв Владислав (Керівник Яковець Олена Василівна).   І місце.

Медіаграмотність — це сукупність знань, навичок та умінь, які надають людям можливість аналізувати, критично оцінювати і створювати повідомлення різних жанрів та в різних формах для різних типів медіа, а також розуміти й аналізувати складні процеси функціонування медіа в суспільстві, їх та вплив. Уникнути маніпуляції допоможе критичне мислення та медіаграмотність — ті два життєво необхідних навики сьогодення, яких українцям дуже бракує. Уміння критично мислити в повсякденному житті — визначальне у ХХІ столітті. 

У фокусі Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності  (24 по 31 жовтня) (Global Media and Information Literacy (MIL) Week) та з метою поширення кращих практик впровадження в освітній процес медіаосвіти особливо у період війни РФ проти України, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» у

співпраці з Академією Української Преси з 10 по 31 жовтня 2022 року було проведено обласний конкурс на кращу вправу з інтеграції інфомедійної грамотності «Медіаосвіта як протидія військовим викликам». За результатами участі у конкурсі обрано переможців серед яких учителі нашого ліцею: Булавка Юлія Миколаївна та Сливанчук Тетяна Михайлівна.

6 учнів 5-6 класів ліцею здобувають освіту за інклюзивною формою навчання:

5-А(асистент учителя – Сербенівська Інна Олександрівна); 5-Г клас  (асистент учителя –Розвадівська Світлана Володимирівна);

6-Б клас  (асистент учителя – Кравець Неля Павлівна);

6-Г клас  (асистент учителя – Гонтар Таміла Володимирівна).

Один учень 6-Г  навчався за індивідуальною формою здобуття освіти.

На домашній формі здобували освіту згідно заяв батьків 23 учні ліцею.

Учні 4-х, 9-х та 11-х класів у 2023 році четвертий рік поспіль звільнені від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Відповідне рішення закріплене наказом МОН «Про звільнення від проходження

державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році» та законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

Проатестовано 7 працівників початкової ланки ліцею:

1. Нарчинську Наталію Василівну, учителя початкових класів, як таку, що  відповідає займаній посаді; підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та раніше присвоєне педагогічне звання «учитель- методист».

2. Полотнянко Валентину Євгенівну, учителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді; підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та раніше присвоєне педагогічне звання «учитель- методист».

3. Власюк Меланію Василівну, учителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді; підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та раніше присвоєне педагогічне звання «учитель- методист».

4.Вегеру Раїсу Василівну, вчителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді; підтверджено раніше встановлений 11 т.розряду та раніше встановлене звання «старший учитель»

5.Мінакову Євгенію Богданівну, вчителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді, встановлено І кваліфікаційну категорію

6. Барабанчук Оксану Вікторівну, вчителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді, встановлено ІІ кваліфікаційну категорію

7. Левченко Вікторію Сергіївну, вчителя початкових класів, як таку, що відповідає займаній посаді, встановлено ІІ кваліфікаційну категорію

Проатестовано  14 педагогічних працівників 5-11 класів ліцею:

Яроша О.М. – підтверджено вищу категорію та звання «учитель-методист»;

Богач Т.В. – підтвердженео вищу категорію та звання «старший учитель»;

Ященко Н.А. - підтверджено вищу категорію та звання «учитель-методист»;

Вичерову М.П. - підтверджено вищу категорію та присвоєно звання «учитель-

методист»;

Сливанчук Т.М. - підтверджено вищу категорію та звання «старший учитель»;

Чорного В.М. - підтверджено вищу категорію та звання «старший учитель»;

Дику Т.В. - підтверджено вищу категорію та присвоєно звання «старший

учитель»;

Білянівську Л.А. – присвоєно вищу кваліфікаційну категорію;

Волицьку І.О. – присвоєно ІІ кваліфікаційну категорію;

Бурлаку С.І. - присвоєно І кваліфікаційну категорію;

Куцу В.Г. - присвоєно І кваліфікаційну категорію;

Шеремет Л.П. - присвоєно ІІ кваліфікаційну категорію;

Гацанюк А.В. - присвоєно І кваліфікаційну категорію;

Кравця Ю.І. - присвоєно ІІ кваліфікаційну категорію.

Учителі ліцею – учасники педагогічних читань з гуманної педагогіки освітян Жашківської міської територіальної громади міського етапу педагогічних читань «Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була»: Сливанчук Т.М., Пришлюк А.В., Вичерова М.П.,Волицька І.О., Рудь Л.М.

Пришлюк А.В. та Рудь Л.М. стали учасниками обласного етапу педагогічних читань.

Учителі ліцею є переможцями конкурсу  на кращий  електронний освітній ресурс.

           І місце:

-  Вегера Раїса Василівна, учитель початкових класів Жашківського ліцею № 1 Жашківської міської ради Черкаської області, за кращий електронний освітній ресурс «Ми – нащадки козацького роду».

-  Пришлюк Алла Василіна, учитель початкових класів Жашківський ліцей №1 Жашківської міської ради Черкаської області за кращий електронний освітній ресурс з теми «Сучасне благодійництво – зв’язок людини і громади» курсу «Фінансова грамотність (Фінансова поведінка, 4клас)».

ІІ місце:

1. Гонтар Таміла Володимирівна, асистент учителя Жашківського ліцею №1 Жашківської міської ради Черкаської області, за кращий електронний освітній ресурс «Інформація і комп’ютер».

2. Творча група: Білянівська Людмила Анатоліївна, Бурлака Світлана Іванівна, Гацанюк Альона В’ячеславівна, Куца Вікторія Григорівна, Оверчук Олена Петрівна, Рокша Олена Владиславівна, Тищук Юлія Вікторівна, Цибульська Уляна Миколаївна, Шеремет Ліна Петрівна, вчителі іноземних мов Жашківського ліцею №1 Жашківської міської ради Черкаської області, за кращий електронний освітній ресурс Interactive 5(до НМК “Full Blast Plus 5”).

Список переможців, які зайняли ІІІ місце у конкурсі на кращий електронний освітній ресурс:

1. Малюх Наталія Михайлівна, вчитель хімії Жашківського ліцею № 1 Жашківської міської ради Черкаської області, за цифровий ресурс для 8 класу «Фізичні властивості кислот. Поширеність у природі та використання кислот».

2. Матусевич Анна Миколаївна, бібліотекар Жашківської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради Черкаської області, за кращий електронний освітній ресурс «Позакласне читання».

3. Сербенівська Інна Олександрівна, асистент учителя Жашківського ліцею №1 Жашківської міської ради Черкаської області, за кращий електронний освітній ресурс «Вчимося граючись!».

Ліцей став учасником та взяв участь у реалізації інноваційного освітнього проекту „Організаційні та науково- методичні умови створення SТЕМ- центрів“, який почав реалізацію у червні 2022 - та розрахований до травня 2027 року. Було розроблено, сплановано та проведено низку заходів по впровадженню STEM освіти в освітній процес ліцею. Упродовж цього навчального року. Усі ці заходи активно висвітлювались на сайті закладу. 

                   Закцентовано увагу на те,  що в 2023-2024 н.р. необхідно  працювати над удосконаленням уроків як основної форми роботи; усунути недоліки в інформаційному забезпеченні учителів, зобов’язувати всіх педагогів використовувати  ІКТ в освітньому процесі; систематично удосконалювати форми методичної роботи з педагогічними кадрами; працювати  над підвищенням якості початкової та  базової загальної освіти учнів, формуванням у них уміння самостійно здобувати знання, творчо застосовувати їх на практиці; брати участь у фахових конкурсах, презентувати педагогічну майстерність на рівні міста; працювати над створенням електронних портфоліо, методичних кейсів; удосконалювати роботу в умовах дистанційного та очного навчання. Брати активну участь в обласній виставці «Інноваційний пошук освітян Черкащини» та Конкурсі на кращий електронний освітній ресурс.  Головам МО ліцею забезпечувати системний підхід до роботи з обдарованими учнями щодо підготовки до участі в інтелектуальних змаганнях. Розміщувати  інформацію про результати обласного етапу олімпіад на сайті закладу. Додавати фото учнів – переможців до дошки пошани ліцею «Себе неможливо знайти, себе можна тільки створити» (І поверх приміщення ліцею).

         Учителів ліцею  проінформувати про створення та схвалення авторських, адаптованих програм гуртків,  про  форми вивчення педагогічної діяльності під час проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти, зокрема спостереження за проведенням навчального заняття, вивчення освітніх ресурсів та завдань, що використовують педагоги під час застосування технологій дистанційного та очного навчання, перелік тверджень для самоаналізу вчителем/вчителькою власної професійної діяльності.

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень