A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Поліомієліт в дитячому колективі

Дата: 14.10.2022 09:05
Кількість переглядів: 37

Причина повернення цієї смертоносної інфекції – низькі показники планової імунізації. Майже 30 відсотків дітей в Україні не захищені від поліомієліту. У Закарпатській та Рівненській областях із кінця минулого року до сьогодні у двох малюків поліовірус спричинив невиліковні паралічі,  ще більше двох десятків дітей виявилися носіями вірусу. Кожній невакцинованій або не повністю вакцинованій дитині загрожує параліч на все життя. Це те, чого уникнути можна було дуже легко – просто дотримуючись календаря щеплень у дитинстві.

 

Батьки мусять усвідомлювати: вилікувати поліомієліт та його наслідки неможливо. Цю хворобу можна лише попередити шляхом вакцинації. Тому жодні релігійні переконання, жодні антивакцинаторські меседжі, провокативні пости у соцмережах про відмову від щеплень не виправдовують поведінки батьків, які відмовляються вакцинувати своїх дітей. Малюк сам себе захистити від хвороби не може, за нього роблять вибір дорослі. Крім того, захищаючи свого малюка, ви захищаєте кожну дитину в Україні

Найбільш вразливі до поліомієліту — діти у віці до 6 років. У окремих випадках заразитися також можуть невакциновані дорослі.

Поліомієліт може загрожувати великій кількості невакцинованих або не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю протягом кількох годин. Серед тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, 5–10% помирають через враження саме дихальних м’язів.

Поліомієліт викликають поліовіруси, що потрапляють до організму зазвичай через немиті руки та іноді через брудну воду. Поліовірус поширюється непомітно і швидко. Особливо небезпечний для оточуючих безсимптомний перебіг хвороби у більшості інфікованих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень