A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Вас вітає гурток фізкультурно-спортивного напрямку «Баскетбол» (відео)

Дата: 04.04.2023 09:28
Кількість переглядів: 159

З метою створення умов для задоволення потреби дитини в руховій активності через заняття спортивними іграми в Жашкіському ліцеї №1 діють гуртки «Волейбол» та «Баскетбол» для юнаків та дівчат

Тренер – учитель фізичної культури Чорний Володимир Миколайович. Закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний інститут. Педагогічний стаж 28 років, вища кваліфікаційна категорія, старший учитель.

 На сьогодні члени гуртка - цестарша вікова група на базі 8-11 класів, учні займаються упродовж кількох років та мають високий рівень підготовки.

Головне завдання гуртка - збереження та зміцнення здоров’я, розвиток фізичних якостей учнів; вивчення техніки баскетбольних та волейбольних прийомів; виховання молоді в дусі колективізму та розвиток таких рис характеру особистості, як цілеспрямованість,ініціативність, відповідальність та самостійність.

Для виконанняпоставленої мети навчальний план гуртківбулоскладено так, щобякомогабільшерозкритипрактичну сторону навчання. Важливою є фізичнапідготовкаучнів. Одним ізосновнихзасобівзбільшенняруховоїдіяльності, підвищенняемоційного стану,зниженняпочуттявтоми, тривожності та відновленняпрацездатності є проведеннярізноманітнихігор та вправ, адже вони розвиваютьфізичніякості(силу, спритність, швидкість, витривалість та гнучкість), сприяютьвивченню та вдосконаленнюжиттєвоважливихумінь і навичок, виховуютьвольовіякості, наполегливість, дисциплінованість.

Фізичне виховання і спортивно – масова робота в школі ведеться згідно з положенням про організацію фізичного виховання, спрямовується на формування  в учнів ціннісних орієнтирів щодо культури здоров’я і здорового способу життя, виховання потреби та звички займатись фізичною культурою та спортом, вести активний спосіб життя, піклуватися про своє здоров’я.

На заняттях гуртків здійснюється орієнтований підхід до навчання учнів з урахуванням  індивідуальних особливостей фізичного розвитку та урахуванням їхніх потреб. З метою попередження травматизму під час занять  дотримуються санітарно – гігієнічні вимоги (підбирається і налагоджується спортивний інвентар, дотримується певна температура, вологість), методичні принципи (від простого до складного, враховується підготовленість та стан здоров’я учнів), правильно підбираються вправи та ведеться контроль за їх виконанням.

Спортивні ігри виконують надзвичайно важливу виховну функцію. Саме командні види спорту сприяють соціалізації та формуванню навичок комунікації, уміння працювати в команді. Юні спортсмени усвідомлюють, що для досягнення результату потрібно наполегливо працювати, адже кожна перемога чи успішна гра передбачає роки наполегливих тренувань. Спільна робота тренера та учнів за підтримки батьків та дирекції школи дає результат: волейболісти та баскетболісти Жашківського ліцею №1 – учасники всеукраїнських змагань, призери обласних та незмінні переможці першості Жашківської громади.

Керівник гуртка, вчитель фізичної культури – Чорний В.М.



 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень