A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Нагадування про рутинну вакцинацію під час війни

Дата: 08.04.2024 11:19
Кількість переглядів: 16

Брошура «Вакцинація під час війни: Довідничок для батьків» - Спільнотека  ЮНІСЕФ Україна

Нагадування про рутинну вакцинацію під час війни.

🚀Під час війни ризик розвитку та поширення інфекційних хвороб значно зріс. Поранення, пошкодження, подекуди відсутність доступу до чистої води, базових умов гігієни – все це може призвести до інфікування серйозними хворобами. Тому особливо зарад НАДважливо пам’ятати про рутинну вакцинацію‼️

📎Щорічно щеплення дозволяє запобігати від 2 до 3 млн. смертельних випадків. Досі багато дітей не є щепленими, що піддає їх ризику серйозних захворювань, таких як кір та поліомієліт. У невакцинованих дітей ризик тяжко захворіти на інфекційні хвороби підвищений, а інколи може і призвести до летальних випадків.

‼️Тому важливо дотримуватися #Національного_Календаря_профілактичних_щеплень‼️

🌍Незалежно від вашого місцеперебування (в Україні, чи закордоном) ви можете здійснити вакцинацію згідно з календарем щеплень. Для цього слід звернутися до 🏥найближчої амбулаторії або лікарні.

📌Національний Календар профілактичних щеплень передбачає вакцинацію проти захворювань: ✅бактеріальних – туберкульозу, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної (хіб) інфекції; ✅вірусних – поліомієліт, кір, гепатит В, краснухи, епідемічного паротиту.

❓КОЛИ вакцинуватися❓❓: ✅Гепатит В – протягом 1 доби життя, у 2 та 6 міс. ✅Туберкульоз – 3–5 доба життя. ✅Кір, паротит, краснуха (у складі комбінованої вакцини) – у 12 міс. та 6 років. ✅Дифтерія, правець (у складі комбінованої вакцини) – у 2, 4, 6, 18 міс., 6 та 16 років. ✅Кашлюк (у складі комбінованої вакцини) – у 2, 4, 6, 18 міс. ✅Поліомієліт: інактивована вакцина (ІПВ) – у 2 та 4 міс., оральна поліомієлітна вакцина (ОПВ) – у 6 та 18 міс., а також 6 та 14 років. ✅Гемофільна (хіб) інфекція – у 2, 4 та 12 міс. 👩🏻‍🦰👨🏻Для дорослих ревакцинація від дифтерії та правця здійснюється кожні 🔟 років: у 26, 36, 46 тощо. Обов’язково перевірте, чи ваша дитина та ви маєте всі необхідні щеплення відповідно до віку. 

❓Як можна підтвердити статус рутинних щеплень в Україні або за кордоном❓❓:

👉за допомогою довідки, записів в амбулаторній картці, картки профілактичних щеплень (форма 063/о), паперових сертифікатів або будь-якого фото цих документів;

👉за допомогою даних, внесених в електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ). Якщо подальші щеплення проводитимуться за кордоном, то витяг з системи можна запросити у вашого сімейного лікаря.

👩‍⚕️📲Якщо ви не взяли з собою медичну картку, сконтактуйтесь з вашим сімейним лікарем/педіатром, із закладом охорони здоров'я, де проводилась вакцинація або зверніться до лікаря з проханням перевірити внесення записів про щеплення до ЕСОЗ.

❌Якщо вам не вдалось вийти на зв'язок із вашим сімейним лікарем та ви не маєте підтверджених записів про проведені щеплення, курс вакцинації буде вважатися відсутнім. У такому випадкові усі щеплення доведеться робити знову.

☝️🕒Якщо ви пропустили якусь із доз щеплень, не панікуйте! Це не означатиме, що курс вакцинації потрібно розпочинати спочатку. Однак, важливо надолужити пропущені дози якомога швидше (незалежно від того, скільки минуло часу).

‼️Якщо ви маєте порушення Календаря щеплень, у такому випадку вакцинація здійснюється з дотриманням мінімальних інтервалів згідно з Наказом №595). Введення чергової дози вакцини/анатоксину з меншим, ніж мінімальний, інтервалом не зараховується. Під час вибору схеми вакцинації слід керуватися інструкцією виробника про застосування вакцини/анатоксину.

💉Вакцинація - це один із найефективніших та безпечних методів боротьби з вакцинокерованими інфекційними захворюваннями‼️

🙏Пам’ятайте, що завдяки вакцинації ви захищаєте не тільки себе, але й усе своє оточення!

 

Міністерство охорони здоров'я України World Health Organization Ukraine World Health Organization (WHO) CDC ГО "Батьки за вакцинацію"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень