A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Зустрічаєм весело я і ти свято наших пращурів -Калити!

Дата: 30.11.2023 13:33
Кількість переглядів: 20

Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів. 30 листопада  уже за новим стилем, ми святкуємо День святого Андрія Первозванного. І хоч Андрій Первозванний — християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання калити та багато іншого. Так на честь Андрія Первозванного і з`явилося свято, яке в народі називають Калитою.

Традиційно у день Святого Андрія Первозванного учні  2-Б класу за сприяння батьків і класного керівника   Загарії Марії Петрівни вшанували народне свято Калити. У класі мають два Андрія – Руденко Андрій та Маковей Андрій . А ще., напередодні день Катерини, от і привітали всі разом однокласницю – Маковей Катрусю.

Згадали діти і звичаї, традиції цих зимових свят. Обравши Калитинського та Коцюбинського, у супроводі підручних шумових музичних інструментів, другокласники весело кусали калиту. А після всі щиро подякували нашим воїнам –захисникам – ЗСУ, які дали можливість усім посвяткувати в класі, у дружній та веселій атмосфері. Ми збережемо звичаї та традиції українців! Усе буде Україна!  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень