A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Вивчаємо Знаємо Перемагаємо

Дата: 09.05.2024 13:42
Кількість переглядів: 33

З Днем пам'яті та примирення і Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій  війні. Президент АППУ Грігол Катамадзе - АППУ

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Саме з цією метою для вихованців 9-А класним керівником Маковецькою Катериною Андріївною була проведена патріотично-пізнавальна бесіда. Учитель, формуючи у дітей правильне розуміння цієї знаменної дати зазначив: " Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня - точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю."

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановуватиме кожного, хто боровся з нацизмом. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять мирні цивільні люди, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, діти війни, примусові робітники. Адже війна - це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це - долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

По завершенні діти долучилися до обласної вікторини «Пам’ятаємо! Перемагаємо!», організованої Черкаським обласним центром краєзнавства і туризму. Метою такої  вікторини є виховання патріотизму та гордості за власний народ, шанобливого ставлення до його історичного минулого, актуалізація знань щодо важливого періоду в історії – Другої світової війни.

Класний керівник Маковецька Катерина Андріївна 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень