A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Українські Січові стрільці - перше в новітній історії національне військо.

Дата: 01.05.2024 13:44
Кількість переглядів: 98

Украї́нські січові́ стрільці́ (УСС, усу́си), Український добровольчий легіон — українське національне військове формування в складі австро-угорської армії, сформоване з добровольців, які відгукнулися на заклик Головної Української Ради 6 серпня 1914 і стояли під проводом УБУ.

 

Саме  Січові Стрільці лишили по собі таку велику кількість віршів, пісень. Їх історія одна з найкращих сторінок такої безмежної любові до рідного краю, до рідних порогів, народної моралі й глибокого шанування прадавніх звичаїв.

Полк УСС називали «найкращим підрозділом всієї австро-угорської армії». В основі бойової звитяги був патріотизм січових стрільців, прагнення досягти своєї мети — відродження незалежної Української держави.

29.04. 2024 р. з учнями  10 Б та 10 В класів  в рамках тижнів історії «Національна ідея в контексті історії України» було проведено уроки : Українські Січові стрільці - перше в новітній історії національне військо.

Після перегляду фільму про створення легіону Українських Січових стрільців учні переконались в тому, що ГЕРОЙ - це проста людина, яка в рішучий момент робить те, що потрібно робити в інтересах людського суспільства. Істинний герой відрізняється простотою звичаїв і ніжністю почуттів в мирний час, мужністю і хоробрістю в бою і полумʼяною любовʼю до Батьківщини.

Дуже багато молодих людей загинули, зокрема під час боїв у 1915 році на горі Маківка. Ті, хто пройшов цю школу, побачили війну, зрозуміли навіщо українцям військо, це залишило свій слід у їхньому житті. Це небувала подія  з минулого українців, яка досі впливає на історію. 

Все буде Україна!!!

Вчитель історії Піддубняк С.А.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень