A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Ідеї НАССР в діяльності працівників харчоблоку

Дата: 25.10.2023 14:09
Кількість переглядів: 36

Перший день осінніх канікул зустрів дощовим та безсонячним днем.  Але  для працівників харчоблоку нашого ліцею став продуктивним для проведення робочих діалогів з питань валідації та верифікації діяльності  щодо впровадження процедур та принципів НАССР . Надати безпечну їжу дітям – це складне комплексне завдання всіх закладів освіти, і найоптимальнішим способом його вирішення є впровадження системи НАССР в основі якої лежить глибокий аналіз, виявлення та усунення всіх можливих факторів ризику, а також встановлення контролю на всіх важливих етапах приготування страв, зводить до мінімуму існуючу небезпеку. Принципи НАССР – це попередження виникнення, усунення чи приведення до прийнятного рівня небезпечних факторів шляхом систематизації контролю на всіх етапах забезпечення харчуванням.

Робоча група НАССР харчоблоку Жашківського ліцею №1  провела продуктивне засідання з питань навчання та корекції в діяльності працівників харчоблоку. Уважно проаналізували особливості впровадження осіннього меню, з кожним працівником проведена індивідуальна бесіда, розроблено відповідні рекомендації та проведено моніторинг  контрольно- критичних точок на етапах приготування страв з метою дотримання принципів та процедур НАССР .Такі робочі зустрічі –наради є ефективними у діяльності наших працівників, адже вони допомагають нам налагодити ефективний обмін інформацією відповідно до фактичної ролі та відповідальності  кожного з працівників  у харчовому ланцюзі.

Як результат очікується, що на харчоблоці закладу  буде: здійснено ефективне запобігання перехресному забрудненню;  забезпечено належну гігієну персоналу, приміщень та обладнання у технологічних процесах приготування страв;  забезпечено системний контроль усіх критичних контрольних точок технологічних процесів приготування страв (усіх етапів підготовки, зберігання та обробки харчових продуктів) з метою запобігання порушення технологічних і санітарних норм.

Відповідальний за організацію харчування у закладі – Гричина А.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень