A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Мова – генетичний код нації

Дата: 12.11.2021 14:23
Кількість переглядів: 205

Мова -  це велике духовне надбання, коштовний скарб із могутності інтелекту і криці моралі, це пісня душі. Мова постає з любові та суворості, з сивих туманів віків, із синяви неба,  із золотавих надвечір’їв, з вишневого цвітіння, пшеничного поля…Це наша мова.

За традицією, 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови, щоб прославити рідну мову в Україні та за її межами, виховувати в молодого покоління усвідомлення того, що українська мова – генетичний код нашої нації.

Учні 5-В, 7-В (учитель Віштак С.М.)  взяли активну участь у                  ХХІ  Міжнародному  конкурсі знавців української мови  імені Петра Яцика, бо мовні обов’язки написані для нас, українців: поки буде жити рідна мова, буде існувати українська нація.

З учнями 7-В класу (класний керівник Віштак С.М.) було проведено до Дня писемності та мови цікавий та пізнавальний квест «Мова – глибинне джерело духовності». Переглянули презентації про Нестора Літописця, мецената Петра. Три команди активно та дружно виконували завдання різної складності з розділів мови: «Лексикологія», "Фразеологія», «Морфологія», «Орфографія».  Звичайно, переможці були, але найголовніше, що діти усвідомили, якою чарівною, мелодійною  та прекрасною є наша мова:

Будь завжди, рідна мово! Живи вічно, віще слово, у поезії та прозі, в щирій, задушевній розмові та молитві, пісні і в кожній людській душі!

                                                                                                                             Учитель Світлана Миколаївна Віштак 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень