A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

"Ну що б , здавалося, слова..."

Дата: 12.11.2021 14:28
Кількість переглядів: 320

"Ну що б , здавалося, слова..." Назва заходу до Дня писемності, який представили учні 5- Б класу та класний керівник Мартинюк Марія Іванівна. Свою любов до рідної мови та гордість , що саме вони є носіями української мови продемонстрували п’ятикласники.  Згадали й про долю рідної мови та випробовування, які випали їй. Через артистичні здібності , а саме - танці , декламація віршів, пісні діти продемонстрували красу та багатограннність рідного слова. Із бурхливими оплесками зустрічали  глядачі танець "А ми українці"  та сценку про матінку , яка плекає рідне слово у своєму дитяті.Вцілому захід видався різнобічним та насиченим різними формами роботи, які учпішно реалізували вихованці 5-Б класу .
Щорічно 9листопада в Україні відзначається це свято - День писемності України.День української писемності та мови було встановлено указом президента Леоніда Кучми № 1241/97 від 9 листопада 1997 року з огляду на "важливу роль української мови у консолідації українського суспільства".
Дата була обрана не випадково: у цей день церква вшановує преподобного Нестора Літописця, автора "Повісті временних літ". Літописець жив наприкінці XI – на початку XII століть. Як відомо з "Повісті временних літ", наприкінці XI століття Нестор жив у Печерському монастирі. Його мощі знаходяться у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври.
Тож, із святом Вас, шанувальники рідного слова.  Слова багато важать в нашому житті, особливо рідною українською мовою.Володимир Сосюра писав :" Мова-це душа народу, а народ без мови- не народ" . Шануймо минуле, сучасне та майбутнє нашої мови . З гідністю і шаною ми маємо усвідомити велику вагу рідного слова.Бережімо його, плекаймо, шануймо. Розмовляти рідною мовою це сучасно та модно .Тож несіть у світ та пишайтесь нею.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень