A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

ТОП-продукти шкідливі для наших зубів

Дата: 02.02.2024 14:42
Кількість переглядів: 20

Кислі цукерки. Будь-які цукерки - шкідливі для нашої ротової порожнини. Саме кислі цукерки містять більше різних кислот, які мають негативний вплив на наші зуби. Крім того, жувальні цукерки здатні прилипати до зубів і з більшою ймовірністю можуть спричинити карієс. Якщо вам хочеться солодкого, з'їжте шматочок шоколаду, який можна швидко прожувати і після цього легко очистити зуби.

🔺Хліб. Коли ми жуємо хліб, то наша слина розщеплює крохмаль на цукор. Внаслідок цього хліб перетворюється у роті на липку пастоподібну масу та прилипає до щілин між зубами і врешті-решт може спричинити карієс.

🔺Алкоголь. Під час пиття алкоголю наш рот висушується і йому не вистачає слини. Слина запобігає прилипанню їжі до зубів, змиває частинки їжі, допомагає усунути ранні ознаки карієсу, захворювань ясен та інших інфекцій ротової порожнини.

🔺Газовані напої. Вони дозволяють зубному нальоту виробляти більше кислоти, що руйнує зубну емаль. Отже, якщо ви п'єте газовану воду весь день, то ви по суті покриваєте зуби кислотою. Крім того, такий тип води висушує рота і відповідно у вас менше слини. Газовані напої темного кольору можуть знебарвити або забруднити зуби.

🔺Цитрусові. Апельсини, грейпфрути та лимони смачні як фрукти, соки, і містять багато вітаміну С. Проте вміст кислоти у них може зруйнувати емаль, роблячи зуби більш уразливими до карієсу. Крім того, кислота цитрусових може викликати подразнення виразок у роті.

🔺Картопляні чіпси. Вони містять багато крохмалю. Крохмаль перетворюється на цукор, який потрапляє на зуби і між зубами та живить бактерії у зубному нальоті.

🔺Кава та чай (доданий цукор). Безумовно, кофеїн викликає звикання. У цілому кава та чай не є поганими для здоров'я порожнини рота, проте якщо ви додаєте цукор у каву/чай, то можете завдати шкоди зубам та яснам. Якщо ви п'єте декілька чашок кави або чаю протягом дня, ви можете пересушити ротову порожнину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень