A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

ОБЕРИ ПРОФЕСІЮ ВЖЕ СЬОГОДНІ

Дата: 22.11.2022 14:57
Кількість переглядів: 65

 

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

КОМУНАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

вул. Бидгощська, 38/1, м.Черкаси, 18003, тел./факс 64-21-78 

web: http://oipopp.ed-sp.net , e-mail: oipopp@ukr.net, код ЄДРПОУ 02139133  

   

 

15.11.2022 № 313/01-19

На № ­­­_______ від________

 

 

 

 

 

Керівникам органів управління освітою, завідувачам методичних служб

 

Про проходження профорієнційного тестування здобувачів освіти

 

 

       

Комунальний навчальний заклад «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» інформує, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Концепція державної системи професійної орієнтації населення» від 17 вересня 2008 року № 842, Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2022 рік (наказ Міністерства освіти і науки України від 17.01.2022 р. № 29), наказу Міністерства освіти і науки України від 17 березня 2022 року № 252 «Про організацію та проведення у 2022 році комунікаційної кампанії освітніх реформ в частині профорієнтаційної роботи» (зі змінами)» Міністерство освіти і науки України спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» започаткували та впроваджують Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» ( далі –Проєкт).

Мета Проєкту: сприяти свідомому вибору здобувачів освіти професії своєї мрії та реалізації своїх здібностей в Україні.

У межах Проєкту проводиться комплекс комунікаційних заходів: профорієнтаційне тестування та консультування, створення мультимедійних

 курсів у міжнародному форматі SCORM щодо сучасного ринку праці та актуальних професій, онлайн-екскурсії до найкращих українських компаній та організацій тощо.

Всі вищезазначені послуги є безоплатними, які розташовані на єдиному ресурсі онлайн www.hryoutest.in.ua. Окрім того, на платформі здобувачі освіти можуть пройти онлайн-тестування.

Ресурс доступу: http://hryoutest.in.ua/courses/diznaysya-pro-trendi.

Тестування здобувачів освіти сприяє формуванню компетентності у виборі професії, як системи базових характеристик потрібних для успішного планування, коригування та реалізації перспектив власного професійного розвитку.

За підсумком онлайн-тестування здобувачі освіти отримають інформацію про: схильності та задатки до того чи іншого виду професійної діяльності; характерологічні особливості; характеристику особистісних якостей і особливостей поведінки; наявну адаптованість до соціально затребуваних видів професійної діяльності; ступінь розвитку здібностей; типи інтелекту в розрізі їх придатності до напрямів професійної діяльності; відповідність вимог різних професій до стресостійкості та індивідуальних рис особистості; когнітивні особливості особистості; психологічно обґрунтовані способи професійно застосувати наявні креативні здібності; тощо.

За результатами тестування здобувачу освіти буде надано список професій з коментарями та дорожня карта, що допоможуть визначити індивідуальну траєкторію навчання. Також учням пропонується пройти профорієнтаційне консультування з урахуванням результатів тестування та отримати сертифікат.

Відповідно до Закону України «Про освіту», статті 18 Закону України «Про повну загальну середню освіту», наказу МОН України від 16.10.2018 №1109 «Про деякі питання документів про загальну середню освіту», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 листопада 2018 р. за №1279/32731 після завершення навчання за освітньою програмою відповідного рівня повної загальної середньої освіти незалежно від форми її здобуття та на підставі результатів річного оцінювання і державної підсумкової атестації учні отримують документ про освіту – свідоцтво про повну загальну середню освіту.

Просимо керівників органів управління освітою районів, територіальних грамад, керівників закладів загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої освіти у додатку до свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти (додаток до наказу Міністерства освіти і науки України 16 жовтня 2018 року № 1109) у графі «Успішно засвоїв програму факультативних курсів» додатково вписувати, що здобувач освіти пройшов онлайн-тестування з профорієнтації та отримав сертифікат.

 

 

Ректор                                                       Наталія ЧЕПУРНА

 

 

 

 

Бугайчук 640127

 

 

 

 

 

 

 

 

Учні 11-А та 11-Б класів були присутні на online зустрічі з Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини, яка присвячена вступній кампанії 2023 та складалась із двох частин. У першій  Ольга Анатоліївна Бовкун розповідала про правила вступу, дала потрібну інформацію щодо ЗНО та НМТ, поділилася  посиланнями на  потрібні випускникам сайти  в презентації до своєї розповіді. У другій частині Олена Валентинівна Гарматюк провела тренінг "Психологія кольорів", під час якого детально  розповіла, як кольори відомих брендів впливають на нас. Цим було розпочато серію тренінгів для випускників 2023 року.  Зустріч тривала годину, після чого Ольга Анатоліївна подякувала присутнім за увагу та побажала успіху випускникам на шляху до здійснення усіх мрій у мирній та незалежній Україні.

Вертелецька Міла, учениця 11-Б класу

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень