A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Продукти харчування - наші друзі і вороги

Дата: 01.12.2023 15:19
Кількість переглядів: 105

 

У всі часи люди особливу увагу звертали на своє здоров'я, піклувалися про нього, винаходили все нові й нові ліки від хвороб і способи зміцнити свій організм і залишатися бадьорими на довгі роки. 
   Міцне здоров’я багато в чому залежить від правильного харчування. От і сьогодні на уроці з основ здоров'я учні 8-В класу разом  з учителем Деркач Тетяною Олексіївною  ще раз перевірили і узагальнили свої знання про правильне харчування. 

Правильне харчування - це основа тривалого та плідного життя, запорука здоров'я, бадьорості, гарантія профілактики різних недуг.

Ми їмо для того, щоб жити. А жити - це значить одержувати енергію.

Підлітки під час практичних занять зробили висновки , що харчування  має бути помірним. Кількість енергії, що поступає з їжею, повинна приблизно відповідати кількості енергії, що витрачається. Надлишок харчової енергії переходить в жир, що викликає ряд серйозних ускладнень в організмі. 
А ще, виконуючи практичні вправи, дійшли до висновків, що  харчування має бути різноманітним. Денний раціон людини повинен містити рекомендовану кількість і співвідношення білків (м’ясо, риба, молочні продукти, яйця), жирів і вуглеводів, а також мінеральних речовин і вітамінів.

Тетяна Олексіївна підсумувала підліткам, що правильне харчування забезпечує нормальний фізичний розвиток дитини, попереджає виникнення таких відхилень, як відставання у віці, розвиток рахіту, недокрів’я, ожиріння, алергічні прояви, розлади травлення. Стан імунітету визначається не стільки кількісною стороною харчування, скільки його якістю і біологічною цінністю, крім того, раціональне повноцінне харчування підвищує стійкість дитячого організму до різких коливань температури і вологості повітря, впливу різних шкідливих екологічних факторів.

Харчування впливає і на розвиток центральної нервової системи, інтелекту. У такий час — час великих перевантажень, значного потоку інформації, прискорених темпів життя, можливостей виникнення стресових ситуацій — слід пам’ятати, що правильне харчування в дитячому віці багато в чому сприяє формуванню організму, здатної подолати труднощі життя.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень