A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

День Святого Патріка (St Patrick`s Day)

Дата: 17.03.2023 15:23
Кількість переглядів: 241

17 березня у багатьох англомовних країнах велике релігійне та національне свято. Сьогодні  вшановують Святого Патріка – покровителя Ірландії . В цей день відбуваються масові святкування та паради, де люди обов’язково мають бути одягнені у щось зелене або мати якісь зелені аксесуари , адже саме зелений колір асоціюється з неповторною природою Ірландії.

На уроках англійської мови у 5-Б, 6-Б, 7-Б, 7-А та 9-Б класах діти дізнались про історію та цікаві традиції святкувань. Зокрема, за допомогою інтерактивних ігор на платформі  Wordwall ( https://wordwall.net/uk ) та розповідей учителя Білянівської Людмили Анатоліївни вони зрозуміли, чому саме листочок конюшини є символом свята. Так, він символізує Святу Трійцю в образі Бога-Отця, Сина і Святого Духа. І якщо знайти конюшинку із чотирма листочками, то можна загадати бажання, бо ж це вважається знаком удачі.

На парадах також можна побачити людей, переодягнених в костюми леприконів – створінь, які охороняють горщики із золотом , котрі заховані наприкінці веселки.

А ще цікавим виявився той факт, що у багатьох містах Америки, Великобританії , Ірландії навіть воду у річках та їжу в цей день фарбують зеленим.

Отже, День Святого Патріка, покровителя християн , вкотре переконує нас , шо вірити в добро та  казку можуть не тільки .

 

Учитель англійської мови –Білянівська Л.А.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень