A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №1
Жашківської міської ради Черкаської області

Zhashkiv Lyceum 1 of Zhashkiv City Council of Cherkasy Region

Зарахування дітей до 1-х класів на 2023-2024 навчальний ріку Жашківському ліцеї №1

Дата: 06.02.2023 15:28
Кількість переглядів: 715

Зарахування дітей

до 1-х класів на 2023-2024 навчальний рік у

Жашківському ліцеї №1

Відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом  Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 р. № 367, органом місцевого самоврядування та місцевим органом виконавчої влади щорічно не пізніше ніж за один місяць до завершення прийому заяв визначається дата початку приймання заяв про зарахування. Такий строк не може бути меншим одного місяця. 

Згідно з пунктами 4 та 5 Порядку, зарахування до Жашківського ліцею №1 здійснюватиметься відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви про зарахування до закладу освіти одного з батьків дитини.

Отож у 2023 році орієнтовно 1 травня Жашківський ліцей №1 розпочне прийом заяв до 1 класу. Прохання слідкувати за оголошенням на сайті закладу у розділі «До уваги батьків майбутніх першокласників» за посиланням https://zhashkiv1.school.org.ua/do-vidoma-batkiv-11-00-14-14-08-2018/Використайте час до травня на підготовку необхідних документів.

Попереджаємо, що зарахування дитини до Жашківського ліцею №1 відбудеться лише за умови надання повного пакету документів з необхідними оригіналами.

Першочергове зарахування відбудеться 31 травня. Друга черга зарахування до 15 червня (детальніше в оголошенні на сайті пізніше)

З метою швидкого прийому документів працюємо за таким алгоритмом:

 

1. Пред’явити посвідчення особи. Заяви подають тільки батьки чи особи,  які їх замінюють.

 

2. Пред’явити оригінали свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує місце проживання дитини та їх копії.

 

3. Повідомити про право на першочергове зарахування.

 

4. Надати медичну довідку встановленого зразка та копію карти щеплень. Наголошуємо про обов’язковість профілактичних щеплень, ревакцинацію у 6 років.

 

5. Заповнити заяву. Прохання попередньо ознайомитись на сайті закладу зі Статутом.

 

6. Підписати згоду на обробку персональних даних дитини для використання в електронних базах та, за бажанням, – згоду на фото-, відеозйомку дитини.

 

Нагадуємо про відповідальність батьків за надання ДОСТОВІРНОЇ інформації.

 

Перелік документів для вступу до 1 класу:

1.Заява встановленого зразка.(Заповнюється під час подачі документів). До заяви має бути пред’явлено документ, що посвідчує особу заявника.

 

2.Копія свідоцтва про народження дитини (під час подання копії      

пред’являється оригінал відповідного документа)

 

3.Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного огляду», затвердженої наказом МОЗ України від 16 серпня 2010 року № 682.

 

4.Копія карти щеплень.

 

5.Документ, що підтверджує місце проживання дитини або одного з її батьків (відповідно до листа-роз’яснення №1/9-292 від 08.05.2018 р.).

 

6.Наявність документа про пільгову категорію здобувача освіти, довідки внутрішньо переміщеної особи.

 

7.Якщо дитина потребує створення особливих освітніх потреб, необхідно додати до заяви висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну оцінку дитини з особливими освітніми потребами, на підставі якого здійснюватиметься утворення інклюзивного чи спеціального класу та зарахування до нього дитини з особливими освітніми потребами.

 

Право на першочергове зарахування мають такі діти:

1) які проживають на території обслуговування закладу, на підтвердження якого батько разом із заявою подає копію одного з документів, що підтверджує місце проживання; (перелік вулиць території обслуговування та роз’яснення щодо таких документів розташовано на веб-сайті закладу);

 

2) є рідними братами, сестрами дітей, які здобувають освіту у закладі;

 

Порядок зарахування:

1.До 1 червня включно наказом зараховуються усі діти, які мають право на першочергове зарахування.

 

1 червня наказ про зарахування дітей до 1 класу та список претендентів на вільні місця буде оприлюднено на веб-сайті закладу.

 

2. Упродовж 1-15 червня заяви про зарахування не приймаються.

 

3. До 15 червня включно зараховуються інші діти на вільні місця за результатами жеребкування та за умови подання оригіналів документів. Процедура та терміни жеребкування будуть оприлюднені на веб-сайті закладу.

Привертаємо також увагу, що відповідно до листа Міністерства освіти і науки України «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» від 16.04.2022 р № 1/4202-22 у зв’язку із запровадженням воєнного стану та згідно з Порядком під час прийому документів на зарахування до 1 класу Жашківський ліцей №1 у своїй роботі враховуватиме, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів. У разі відсутності свідоцтва про народження дитини для сприяння в його оформленні адміністрація закладу освіти інформуватиме орган опіки і піклування. Відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньопереміщених осіб», довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньопереміщеної особи.

 

Адміністрація Жашківського ліцею №1


Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти


ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо застосування окремих положень нового Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень